Nihada Kapetanović: „Nisam zvijezda, već žena iz naroda“

0

Otkako se pojavila u šouu „Nikad nije kasno“, pjevačica raskošnog glasa iz Kiseljaka Nihada Kapetnović postala je prepoznatljiva širem regiona, a pobjedom u takmičenju osigurala je svoje mjesto na estradi i postala jedna od najtraženijih pevačica koje je iznjedrilo popularno takmičenje.

Danas ne krije da joj je šou pjevača veterana promjenio život i povećao njen životni standard, o čemu je govorila za Grand. Online.

  • Zahvalna sam šouu jer sam prvenstveno izašla iz anoniminosti, zapravo iz okvira Bosne i Hercegovine. Danas imam više posla nego ranije, mnogo više ponuda i van Bosne i samim tim je i veća zarada, pohvalila se Nihada i dodala da je ponosna na svako svoje pojavljivanje u takmičenju.

Njeno izvođenje pjesme „Eh, kad bi me majka ponovo rodila“ iz takmičenja bilježi skoro 10 miliona pregleda na popularnoj video platformi, što ju je na neki način i iznenadilo, ali i obradovalo. I ostali njeni nastupi belježe milionske preglede i spadaju među najgledanije iz ovog popularnog šoua.

  • Pratim sve što je vezano za takmičenje, pa tako i preglede na Jutjubu. Mogu vam reći da je predivan osjećaj imati milione, našalila se pobjednica „Nikad nije kasno“ i otkrila da je upravo ta pjesma Zorice Brunclik „najskuplja“ na njenim svirkama. Na svakom nastupu dobro je plaćena i dešava mi se da tu ‘Eh, kad bi me majka ponovo rodila’ otpjevam i više puta u toku večeri.“

Mnogi kažu da je jedina prava zvijezda koju je iznjedrilo ovo takmičenje, a ona na to odgovara: „Sebe ne smatram zvijezdom. Narod je taj koji je odlučuje ko je zvijezda, a ko nije. Ipak, ne možemo natjerati publiku da joj se nešto dopadne i da nekog voli.“

Ali sudeći po reakciji publike, postala je prava zvijezda i miljenik naroda. Za njen nastup do sad se tražila karta više, njene svirke su mjesecima unaprijed bile bukirane, a u posljednje vrijeme korona virus spriječio ju je u namjeri da se bavi poslom koji voli. Kaže da su joj svi nastupi u inostranstvu pomjereni za narednu godinu, a do tad pjeva u Bosni i to za mali krug ljudi, jer su na snazi vanredne mjere o javnom okupljanu.

Iako živi isključivo od pjevanja, ne krije da ju je ovo sa pandemijom pogodilo, uostalom kao i druge muzičare, ali je tokom svoje pevačke karijere uspjela da uštedi i za „crne dane“.

  • Samo Bože zdravlja, biće posla“, kaže Nihada i nastavlja: „Nas muzičare jeste pogodila ova situacija i dosta je uticala na naš kućni budžet. Iskreno, svima nama je potreban novac za život, ali mogli smo da ga sakrijemo od sebe samih, pa da nas ovako nešto ne iznenadi. Ali šta je, tu je… Proći će i ovo.“

Tokom vanrednog stanja imala je prinudni odmor koji je iskoristila da bude sa svojim najbližima.

  • Sve vreme sam bila kod kuće i prijalo mi je. Baš sam odmorila. Sad čuvam unuku Unu i nikad mi je nije dosadno. Slobodnog vremena i nema, sa osmijehom kaže Nihada i dodaje da uskoro kreće u nove radne pobjede. Pohvalila nam se da već od naredne nedelje ulazi u muzički studio kako bi snimila dvije nove pjesme.

A dok čekamo da čujemo šta nam je to pripremila, uživamo u njenom najgledanijem nastupu iz takmičenja.