Recept za oblatne koje će svi voljeti

0

Zašto se ovaj vikend ne bi počastili ovim ukusnim dezertom koji je vrlo jednostavno spremiti.

Sastojci:

  • 500 g mljevenog keksa,
  • 300 g šećera,
  • 300 g neslanog kikirikija,
  • 250 g margarina,
  • 150 g čokolade za kuhanje,
  • oblatne

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje,
  • 4 kašike ulja.

Priprema:

Šećer i margarin otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi, piše Hayat.
Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).
Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa kašikom lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu.
Kolač spremite u frižider da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.
Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.