Sergej Barbarez se oglasio nakon pregovora za selektora BiH

0

Nekadašnji reprezentativac i kapiten Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez ovih dana se nalazi u našoj zemlji.

Barbarez je jedan od najozbiljnijih kandidata za novog selektora naše reprezentacije, a prema reakcijama javnosti i apsolutni favorit.

Proteklih dana obavio je razgovor sa Emirom Spahićem i Zvjezdanom Misimovićem, dvojcem koji će u utorak čelnicima Nogometnog saveza BiH prezentovati obavljene razgovore sa potencijanim nasljednikom Dušana Bajevića.

Barbarez je putem svog profila na Instagramu se obratio bh. javnosti, a status prenosimo u cjelosti.

“Posljednjih dana mnogo se pisalo i govorilo o mom eventualnom angažmanu u reprezentaciji. Istina je da sam obavio razgovore sa NFSBIH , odnosno predstavio svoju PLAN i VIZIJU budućeg izgleda A reprezentacije BiH, ali i generalnog razvoja i napretka našeg fudbala. Razgovori su bili korektni i konkretni, i VJERUJEM DA MOGU POMOĆI REPREZENTACIJI da se vrati pozitivna atmosfera i krene ka nekom boljem vremenu . Na kraju, kakav god bio rasplet aktuelne situacije, svima nam zajednički cilj mora biti napredak reprezentacije i fudbala u BiH uopšte !!!
HVALA VAM NA VELIKOM BROJU PORUKA I POZIVA PODRŠKE , KOJA USTVARI NIKAD NIJE BILA UPITNA , I KOJA NAS JE UVIJEK VEZALA I DAVALA OGROMNU SNAGU !!!”, napisao je Barbarez.