BiH bi danas konačno mogla dobiti selektora fudbalske reprezentacije

0

Izvršni odbor NS/FSBiH za danas je zakazao sjednicu na kojoj bismo konačno trebali saznati nasljednika Duška Bajevića, a nešto nakon 14 sati bi odluka o selektoru trebala biti poznata.

Kao glavni kandidati su se prethodnih dana spominjali legendarni bh. fudbaler Sergej Barbarez, te bugarski trener Ivaylo Petev. Jedan od njih će gotovo sigurno postati novi selektor BiH, a ko će to biti, vjerovatno ćemo saznati danas.

Interesantno je svakako da će pred sjednicu Izvršnog odobra biti održana i sjednica Komisije za odabir selektora u koji se nalaze Elvedin Begić, Ivan Beus, Milorad Sofrenić, Vico Zeljković i Irfan Durić i koja bi na kraju trebala iznijeti jedno ime pred Izvršni odbor.

Po novom Statutu NS/FSBiH, Izvršni odbor može donositi odluke ako je na sjednici prisutno najmanje 12 od 15 članova, a odluke su važeće ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih od kojih jedan glas mora biti iz FSRS, te po jedan od predstavnika “kantonalnih” i “županijskih” saveza.

Novi selektor će morati da dobije 11 glasova ljudi iz IO, ali među njima mora biti po jedan od predstavnika FSRS, te “kantonalnih” i “županijskih” saveza.

sportsport.ba