Vremenska prognoza za naredne dane u BiH

0

Vremenska prognoza za naredne dane u BiH – Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 26. januara, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost.

Povremen i slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 stupnjeva.

Također i u srijedu, 27. januara, u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje uglavnom sunčano. Jutarnja temperatura od -8 do -2,na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 2 do 7 stupnjeva.

Neće biti nekih ozbiljnijih promjena ni u četvrtak, 28. januara, kada se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 5, na jugu od 4 do 9 stupnjeva, saopćeno je iz FHMZBiH.

Atmosfera u zadnjoj sedmici januara neće biti potpuno stabilna.

U Bosni će preovladavat umjereno do pretežno oblačno. Slabog snijega može biti povremeno u centralnim i istočnim područjima. Moguća je i poledica kao produkt negativnih temperatura zraka i snježnog pokrivača. Na području Hercegovine prognozira se malo do umjereno oblačno sa više sunčanih intervala tokom dana, javlja N1.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -8°C do -2°C, na jugu zemlje od 0°C do 5°C, a maksimalne dnevne temperature između -3°C i 3°C u Bosni, u Hercegovini od 3°C do 8°C. U petak i za dane vikenda maksimalne temperature kretat će se od -2°C do 4°C u Bosni, do 7°C na području Hercegovine.

U periodu od 1. februara do 8. februara prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se stabilnije i toplije vrijeme. Uvjeti za mraz su mogući na visokim planinama i početkom sedmice u centralnim područjima Bosne.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu -3°C i 3°C u Bosni, do 6°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 4°C i 10°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 12°C.