Nana Fata Orlović iz bolničke postelje: Reci svima da sam dobro, da se ne sekiraju

0

Nana Fata Orlović, heroina iz Konjević Polja, dobro se osjeća nakon što je zbog problema sa plućima i opće slabosti smještena u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Ovo lijepu vijest potvrdila nam je njena kćerka Hurija.

– Nema koronavirus, nalaz na COVID-19 je negativan. Razgovarala sam liječnicama, danas bi trebala raditi CT pregled kako bi se znalo da li ima upalu pluća.

Ona se dobro osjeća, vedrog je raspoloženja kao uvijek. Poručila mi je “Reci svima da sam dobro, neka se ne sekiraju” – kazala nam je kćerka Hurija.

Nana Fata Orlović je prije dvije sedmice u razgovoru za Faktor kazala da prima infuziju i da se osjeća mnogo bolje. Podsjetimo, Fata Orlović se već više od dvije decenije bori da se iz njene avlije u Konjević Polju ukloni nelegalno izgrađena pravoslavna crkva.

U oktobru 2019. godine Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je presudu prema kojoj su organi bh. entiteta Republika Srpska bili obavezni da uklone crkvu do 1. aprila 2020. Međutim, sve je prolongirano zbog pandemije koronavirusa, a posljednje informacije iz RS-a kažu da bi se tokom proljeća konačno mogla izvršiti presuda i konačno izmjestiti crkva.