Proljeće je uranilo, narednih dana temperature iznad 20 stepeni

0

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno vedro i sunčano vrijeme, uz dnevnu temperaturu vazduha od osam do 20 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti pretežno vedro, lokalno sa prolaznom maglom oko rijeka i po kotlinama. Tokom danas će biti sunčano i toplo za ovo doba godine.

Jutarnja temperatura vazduha od minus jedan do šest stepeni, a na planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

Puhat će slab vjetar, sjevernog smjera.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne očekuje se u četvrtak. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

I u petak se očekuje dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen.

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

Dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju na sjeveru i sjeveroistoka Bosne i u suboti. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i Krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjeraa.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 13 ili niža.