Googleova usluga Duplex dostupna pojedinim korisnicima Pixel uređaja

108

Od maja korisnici čekaju dolazak Googleove usluge Duplex koja prima i upućuje pozive umjesto ljudi te se koristi za zakazivanje različitih termina, rezervacije i slično, a sada je dostupna samo određenim korisnicima uređaja iz porodice Pixel.

Usluga je predstavljena u maju te je demonstrirano kako Duplex zakazuje termin kod frizera i rezerviše sto u restoranu, a da niko od sagovornika nije primjetio da se radi o virtuelnom asistentu.

Međutim, verzija dostupna određenim korisnicima Pixel uređaja nije toliko napredna. Duplex zasad može obavljati pozive umjesto korisnika te samo rezervisati stolove u restoranima.

Implementacija Duplexa je još uvijek ogroman korak za ovaj tim konverzacijske tehnologije. Iako baš svaki pokušaj rezervacije nije bio uspješan, mnogi jesu, a to je dokaz potencijala ovog tipa humanoidne tehnologije u stvarnom svijetu. Polako, ali sigurno, rezervacije u restoranima će postati rutina za Duplex, nakon toga će uslijediti frizerski saloni, a potom i termini kod stomatologa.

klix