Košarkaši BiH u Zenici spremno dočekuju Finsku

129

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” jučer je održana konferencija za novinare povodom kvalifikacione utakmice reprezentacije BiH za Svjetsko prvenstvo protiv Finske.

Na konferenciji za novinare su se prisutnima obratili generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, direktor reprezentativnih selekcija Siniša Kovačević, selektor Vedran Bosnić i bh. reprezentativac Emir Sulejmanović.

Amer Čolan je na početku iskoristio priliku da se zahvali Gradu Zenica i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću koji su im izašli u susret i obezbjedili pripreme u vrhunskim uslovima.

Direktor reprezentativnih selekcija Siniša Kovačević je kazao kako se prati zalaganje igrača koji igraju u inostranstvu.

“Pratimo zalaganje igrača koji igraju u inozemstvu. Na ljeto ćemo pozvati igrače koji se pokazuju u drugim ligama i naravno vidjeti ko bi mogao još u narednom periodu da se priključi reprezentaciji BiH”, istakao je Kovačević.

Selektor reprezentacije BiH je pozvao navijače da dođu u što većem broju i da pruže podršku igračima s tribina.

“Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju, jer će im biti dosta lakše igrati. Koristim priliku da se zahvalim navijačima koji su došli u Bugarsku i dali nam podršku. Momci su se dosta borili u Bugarskoj. Jesmo mladi, dosta igrača nam fali. Finci su ekipa koja igra jako dobro košarku. Svi koji vole košarku sutra će gledati sigurno jednu dobru utakmicu. To su igrači koji igraju u jakim ekipama u Evropi. Njima je ova utakmica jako bitna. Meni kao treneru će biti jako drago da ova mlada ekipa igra protiv jedne takve reprezentacije. Kada je u pitanju stanje u ekipi ono je zadovoljavajuće. Momci slušaju i nemam riječi da im kažem obzirom da su pokazali jednu veliku borbenost protiv Bugarske. Drago mi je da su ljudi prepoznali borbu momaka. Malo nam je falilo da možda i pobjedimo, ali naravno trebalo nam je samo malo više iskustva. Pokušavamo naravno da svi dobiju šansu da igraju. Podrška navijača je jako bitna. Jako dobra atmosfera vlada u gradu što mogu da primjetim i ja se nadam da ta podrška neće zakazati u Areni”, kazao je Bosnić.

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović je rekao kako su igrači protiv Bugarske pokazali veliku borbenost koja neće nedostajati ni u utakmici sa Finskom.

“Mislim da smo protiv Bugarske pokazali borbenost i želju. Nedostajalo nam je malo da dođemo do pobjede, tako da nam ostaje da se malo bolje pripremamo za naredne susrete. Što se tiče Finske, ona je jak protivnik. Njihovi igrači dosta trče i imaju veliku energiju, tako da ćemo se potruditi makaimalno da dođemo do dobrog rezultata uz podršku navijača”, poručio je Sulejmanović.

Podsjetimo, reprezentacija BiH će s Finskom igrati danas u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici sa početkom od 19 sati.

zenit.ba