Na području Ze-Do kantona javni red i mir narušen u dva slučaja

228

JAVNI RED I MIR
Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Na području kantona registrovana su dva krivična djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Na području Ze-Do kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
PU I
PS Centar

Zbog izvođenja radova u tunelu “Vranduk 2”, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima saobraćaja na magistralnom putu M-17, prema kojem se saobraćaj kroz tunel odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Kakanj
Dana 19.01.2019.godine u 07,00 sati obavještena je PS Kakanj da je na Auto putu A-1 u mjestu Papratnica došlo do požara u vožnji na pmv marke “Mercedes” reg.oznaka O51-T-176 kojim je upravljao K.S. (1996.) iz Viteza.Požar lokalizovan od strane službenika vatrogasne jedinice Doboj-Kakanj.Povrijeđenih lica nije bilo, nastupila je materijalna šteta.Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

Na području Ze-Do kantona nije bilo eksplozija.

AKTIVNOSTI POLICIJE
OSTALO
Zenica
Dana 19.01.2019.godine u 19,55 sati od strane dežurnog radnika službe hitne medicinske pomoći Zenica, obavještena je PS Crkvice, da je u ul.Aleja Šehida bb, skladiše firme “Doboj putevi” doo, došlo do nesretnog slučaja, kojom prilikom je lice R.J. iz Zenice smrtno stradalo.Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I pod nadzorom tužioca.