Nakon sastanka s Dodikom: Za bh. košarku dolaze bolji dani

170
Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović u petak je boravio u Laktašima, gdje se susreo s Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Predsjedništva BiH, s kojim je razgovarao o problemima s kojima se susreće bh. košarka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon dugog i konstruktivnog razgovora, delegacija KSBiH, koju su činili još potpredsjednici Dalibor Miloš i Borislav Spasojević, zatim generalni sekretar Amer Čolan, kao i Nihad Selimović te Aid Berbić, dobila je uvjerenja kako će bh. entitet RS, sa svoje strane, učiniti sve da košarka u BiH vrati primat i riješi probleme s kojima se susreće, pogotovo finansijske.

Teletović je, nakon sastanka s Dodikom, izrazio zadovoljstvo razgovorima, te nadu da za bh. košarku dolaze bolji dani, a posebno je istakao činjenicu kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH obećao da će sve svoje resurse staviti na raspolaganje i pomoći radu Košarkaškog saveza BiH.

“Razgovarali smo o svim problemima s kojima se susreće bh. košarka. Svi znaju da su naši najveći problemi finansijske prirode, ali nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom – nazire se svjetlo na kraju tunela. Dobili smo čvrste garancije da će se stvari pomaknuti sa mrtve tačke i vjerujem da nas čekaju mnogo bolja vremena. Ovo je tek početak razgovora sa svim nivoima vlasti, jer bez pomoći države, svi sportovi u BiH su osuđeni na propast. Ne želimo dopustiti da naša košarka postane amaterski sport, već zbog svih naših velikana i svih generacija koje dolaze, želimo stvoriti uslove u kojima ćemo stvarati nove velikane i legende. Zahvalio bih se na gostoprimstvu našim domaćinima i još jednom izrazio nadu da će se neke stvari napokon početi rješavati”, rekao je Teletović, koji je zajedno sa ostatkom delegacije posmatrao i meč ABA lige između Igokee i Cibone u kojem je tim iz Laktaša slavio pobjedu rezultatom 87:69.

federalna.ba/AA