Ponijeri: Pas tragač Šmeki našao trag El-Emina Hadžića u jednoj od vikendica

6352

Potražni pas Šmeki u obijenoj vikendici na vreći za spavanje potvrdio da je ona bila u kontaktu sa nestalim mladićem, pa se pretpostavlja da je on tu prespavao

Gorska služba spašavanja – stanica Sarajevo jutros je sa potražnim psom Šmekijem, na poziv GSS-a Federacije BiH izašla na teren na lokalitetu Ponijera, gdje je u toku potraga za nestalim El Eminom Hadžićem iz Kaknja, koji je posljednji put viđen u četvrtak i za kojim se već danima bezuspješno traga.

Po indicijama i po informacijama kolega iz MUP-a pas je izasao na teren i u jednoj od vikendica našao trag osobe za kojim se traga. Na pet uzoraka Šmeki je potvrdio identitet i pretpostavlja se da je osoba za kojom se traga prespavala u navedenom objektu – saopćeno je iz GSS-a.

Kako nam je pojasnio Edin Zametica iz sarajevskog GSS-a, prema policijskom izvještaju ta vikendica je obijena i u njoj je neko boravio.

“Ja sam maloprije razgovarao sa kolegom koji je na terenu sa psom. On je, zajedno sa policijom u toj vikendici gdje je pronađena vreća za spavanje potvrdio da je ta vreća bila u kontaktu sa nestalom osobom. Sada će se pokušati utvrditi dalja putanja kretanja od te vikendice” – kazao nam je Zametica.

Timovi GSS-a su na terenu, kao i potražni pas sa svojim vodičem, te nastavljaju potragu s ciljem pronalaska nestalog.