Izabrani najbolji sportisti općine Kakanj za 2019. godinu

0

U organizaciji Općine Kakanj i Sportskog saveza općine Kakanj, sinoć je u Domu kulture upriličena tradicionalna ceremonija proglašenja najboljih sportista općine Kakanj za 2019. godinu. Amel Tuka najbolji je sportista općine Kakanj za 2019. godinu. Njegovo srebro sa Svjetskog atletskog prvenstva održanog u Dohi zasigurno je jedan od najvećih uspjeha bh. sporta.

Najbolja sportistkinja općine Kakanj za 2019. godinu je Amina Grahić, članica taekwondo kluba „Rudar“ Kakanj. Nosilac je crnog pojasa drugi dan, a taekwondo trenira već 9 godina. U 2019.godini osvajala je 2. mjesta na federalnom prvenstvu i međunarodnom turniru u Zrenjaninu.Također je osvajač 1. mjesta na turnirima u Hadžićima, Sarajevu, Zenici i Korčuli, a najbolja je bila i na Ulcinj trofeju. Najboljom seniorkom proglašena je i u Zagrebu.

Najbolja juniorka općine Kakanj za 2019. godinu je Rajza Selimović. Prvakinja je BiH u šotokna karateu. Osvajala je 1. mjesta na turnirima u Maglaju, Zenici, Brezi, Modriči i Šamcu. U Travniku je na prvom Kupu BiH u šotokna karateu osvojila 2. mjesto, a na međunarodnom karate kupu u Visokom bila je bronzana. Na Inter budo kupu Evrope 2019. godine osovjila je tri zlatne medalje, u katama, borbama i ekipno u katama.
Najbolji junior za 2019. godinu je Faris Sikira iz Košarkaškog kluba „Kakanj“. U 2019.godini pozvan je na pripreme U16 reprezentacije BiH, te je registrovan je kao igrač i za seniorsku selekciju Košarkaškog kluba „Kakanj“.

Najbolji sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom je Harun Tahirović. Svojim nastupom pokazuje da je sve moguće, promoviše humanost, razbija stigmu prema osobama sa invaliditetom, daje pozitivan primjer djeci, mladima i onim nešto starijim, a posebno osobama sa invaliditetom, istovremeno dajući nemjerljiv doprinos u promociji općine Kakanj u lijepom svjetlu. Najverniji pratilac na svim trkalištima je Esmin Brodlija – gestalt psihoterapeut i diplomirani psiholog.