U čast jeseni/ Danas kuhamo supu od tikve

0

Supa koja sa sobom donosi miris jeseni sigurno će vas oduševiti, potrebno je malo sastojaka i jako malo vremena za pripremu.

Sastojci: 1/2kg tikve, 2 glavice luka, 150 ml vrhnja za kuhanje, malo soli, bibeta i vegete i ulje po želji (suncokret/sjemenke bundeve/ maslinovo)

Priprema

Ulje zagrijati. Luk isjeckati sutno i prepžiti na ulju. Tikvu oguliti i izrezati na kockice pa dodati luku. Pržiti kratko pa preliti sa 500-750 ml vode. Pustiti povrće neka se skuha. Ko želi možže dodati i jednu mrkvu izrezanu na kolutice. Kad vidimo da je tikva skuhana, skinuti sa šporeta i pustiti da se prohaladi… Izmiksati štapnim mikserom povrće. Ako je supa pregusta (sve zavisi kako ko voli), dodati jos malo vode i vratiti da prkuha. Dodati so, biber i vegetu po želji a zatim dodati i vrhnje. Neka prokuha jos jednom i supa je gotova.