Recept za ručak: Pohovani palačinci s piletinom i gljivama

0

Za idelan ručak preporučujemo vam da napravite pohovane palačinke s piletinom i gljivama.

Sastojci:

– troje jaja
– 100 ml kisele vode
– 300 ml mlijeka
– dvije kašike otopljenog putera
– 250 gr brašna
– malo soli
– malo šećera

Fil:

– 500 gr pilećih prsa
– 300 gr šampinjona
– jedno jaje

Način pripreme:

Zamutiti palačinke od jaja, kisele vode, mlijeka, istopljenog putera, malo soli, sećera i brašna. Od smjese dobijete 10 palačinaka. Pileće meso skuhajte pa ga nakon toga dobro isitnite nožem. Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive, malo bibera i začina od sušenog povrća.4

Kad je izdinstano skinuti s ringle i u to umješati sir i jedno jaje. Fil stavljati na palačinke, preklopiti ih sa jedne i druge strane, urolati, uvaljati u brašno, jaja i mrvice i pržiti na ulju, piše radiosarajevo.

Prijatno!