Načelnik Kaknja organizirao druženje sa taksistima

0

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je, u nekoliko grupa kako bi se ispoštovale mjere zaštite od širenja koronavirusa, organizirao svečani doručak za sve kakanjske taksi prevoznike, njih više od 40, kao i za taksi penzionere.

Pred doručak načelnik se vozio u taksi vozilu kako bi i činom posjete radnom mjestu taksista ukazao na značaj ove vrste javnog prevoza i ovih ljudi koji se vrijednim radom bore za egzistenciju. Povod za današnje aktivnosti načelnika je 15. januar – Dan vozača i automehaničara.„Taksi prevoznici su veliki borci kroz život. Od jutra do mraka, na 4 točka i s volanom u rukama, bore se za hljeb, za opstanak, za egzistenciju svojih porodica. Većina taksi prevoznika su u najtežim vremenima bili borci, a poslije rata su se sami snalazili da nabave ili osposobe taksi vozilo, da izađu na drum, i da rade.

Uz sve to, oni su veliki humanisti u svim akcijama, veliki rodoljubi i lokalpatriote. Zbog toga sam odlučio da ovogodišnje obilježavanje 15. januara – Dana vozača i automehaničara bude u znaku naših taksista, a već sljedeće godine i narednih godina svako obilježavanje će biti u znaku i ostalih grupa prevoznika i vozača“, rekao je načelnik Bajtarević.Na prijemu u svom uredu, a potom i u taksi vozilu, te na svečanom doručku, načelnik je s taksistima razgovarao o izazovima s kojima se oni susreću svakodnevno, o mogućnostima jače podrške Općine Kakanj prema taksi prevozu, te drugim temama koje se odnose na taksi djelatnost.„Dragi sugrađani, neka vam putevi donesu kilometre sreće i uspjeha, neka motori vozila rade besprijekorno kao sat, vožnja neka bude sigurna, saobraćaj neometan, kolovozi suhi i čisti…

Sretan 15. januar – Dan vozača i automehaničara“, rekao je načelnik Bajtarević u svojoj poruci svim vozačima i automehaničarima.Današnjem svečanom doručku prisustvovali su i taksi prevoznici u mirovini. To su Branko Bagavac i Hrvoje Radoš. Zbog objektivnih razloga druženju nije mogao prisustvovati Franjo Šain koji je također mirovinu zaradio kao taksi prevoznik.Druženju su prisustvovali i taksi prevoznici koji ove godine idu u zasluženu penziju. To su Fuad Bečirhodžić, Sejo Omerbegović i Muhamed Haračić.