Poveži se s nama

Vijesti

Mirnes Bajtarević povodom 29. godišnjice Radio Kaknja: Čudan je osjećaj čuti svoj glas na radiju

Published

on

Foto: Kakanj-X

Na današnji dan prije tačno 29 godina, 27. aprila 1992. godine, iz Doma kulture prvi put emitiran je signal Radio Kaknja. Danas se program emituje 24 sata dnevno na UKV području 87,9 MHz i putem interneta. Programski sadržaji su prilagođeni svim kategorijama stanovništva.

Aktuelni načelnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević u svojoj biografiji sa zadovoljstvom ističe rad na Radio Kaknju.

Prvo javljanje Bajtarevića putem Radio Kaknja bilo je davne 1999. godine kada je počeo raditi u okviru CMOK omladinskog programa zajedno sa još nekoliko prijatelja, da bi zatim radio i u redakciji muzičkog ali i sportskog programa.

Na kakanjskoj radio stanici radio je osam godina, odnosno do 2007. godine.

Pored sportske emisije Sportski sat, kao i već pomenutog CMOK programa, emisija po kojoj je ostao prepoznatljiv slušaocima je emisija “Kada dođe 5 do 12”.

U razgovoru za portal Kakanj-X.com ističe da mu upravo emisija “Kada dođe 5 do 12” izmami osmijeh i zadovoljstvo pri pomisli na istu.

  • Svakako da mi je najdraža ostala ova posljednja jer je bila otvorenog kontakt koncepta. Bila je to emisija koja je nastajala zajedno sa našim slušateljima. Uvijek smo imali nove teme, nove razgovore i ni jedna nije bila ista. Također tu smo promovisali nova muzička ostvarenja, ali i pričali često o nekim tabu temama – ponosno se prisjeća aktuelni načelnik Općine Kakanj.

Mnogo je Kakanjaca i Kakanjki koji nisu znali da je Bajtarević upravo imao radni angažman na Radio Kaknju, pa su jinglovi snimljeni u to vrijeme a reproducirani danas izazvali mnogo pažnje, posebno u vrijeme predizborne kampanje.

  • Ostali su ti jinglovi, na koje sam posebno ponosan. Nastajali su iznenada, a eto traju i nakon 15 i više godina. To je ono što me raduje, iako su neki pojedinci tokom posljednjih izbora i predizborne kampanje željeli ispolitizirati, što moje kolege sa Radija nisu dopustili – ističe Bajtarević za Kakanj-x.com i dodaje:
  • I moram reći, uvijek je nekako čudan osjećaj čuti svoj glas na radiju, ali u isto vrijeme obuzme me neki poseban osjećaj zadovoljstva, kad i poslije toliko godina slušatelji nisu zaboravili.

Kaže kako je svaki rad na radiju svaki dan bila neka anegdota te da je teško izdvojiti jednu.

  • Ekipa koju su činili, a i dan danas čine vrijedni ljudi i prijatelji svakodnevno se susretala sa anegdotama i lijepim trenucima. Teško bi bilo nešto izdvojiti. Radio i posao voditelja je omogućavao odlaske na mnoge koncerte i upoznavanje sa mnogim poznatim, popularnim muzičarima. U principu rad na radiju, svaki dan je bila neka anegdota.

(kakanj-x.com)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vijesti

U ZDK od kraja prošle godine u evidenciji nezaposlenih manje oko 1.100 osoba

Published

on

U evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona na kraju aprila mjeseca bilo je 55.061, što je za oko 1.100 osoba manje nego na kraju prošle godine, kada je u evidenciji nezaposlenih bilo 56.159 osoba – potvrdio je Feni direktor te ustanove Anto Pešić.

U istom periodu, a prema podacima Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, napominje Pešić, broj zaposlenih na kraju aprila ove godine iznosio je 85.543, što je nešto manje nego na kraju 2020. godine, kada je broj zaposlenih iznosio 85.766 osoba.

– Najviše nezaposlenih je sa KV spremom – 20.172, zatim nekvalifikovanih – 16.172, sa srednjom stručnom spremom 13.392…Sa visokom stručnom spremom posao traži 3.372 osobe – napominje Pešić.

Najviše nezaposlenih sa VSS spremom je sa diplomom pravnika – 489 te ekonomiste – 437, a sa SSS spremom ekonomskih tehničara – 2.476, maturanata gimnazije – 1.881, mašinskih tehničara – 1.016, medicinskih tehničara – 895…

Kvalifikovanih i visokokvalifikovanih nezaposlenih je najviše s diplomom prodavača- 3.256 i frizera- 2.060.

Nezaposleni u tom kantonu, koji od 17. marta, po odluci menadžmenta biroa, zbog nepovoljnog epidemiološkog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa, ponovo će biti u obavezi da se javljaju od narednog ponedjeljka, 17. maja, jer važeća odluka o prolongiranju istječe 15. maja.

– Molimo nezaposlene, kako se ne bi stvarale gužve, da kontaktiraju lokalne biroe rada o svom dolasku za redovno javljanje te da prate obavijesti Službe i biroa rada – ističe Pešić.

Continue Reading

Vijesti

U BiH bi danas trebalo stići više od 43.000 doza Pfizer vakcina

Published

on

U Bosnu i Hercegovinu danas bi trebalo stići nešto više od 43.000 doza BioNTech/Pfizer vakcina putem mehanizama COVAX i EU4HEALTH.

Ministarstvo civilnih poslova BiH je 8. maja objavilo plan za dolazak novih doza vakcina, prema kojem je za danas najavljena isporuka 32.760 doza BioNTech-Pfizer vakcina iz COVAX programa i 10.530 doza istog proizvođača iz EU4HEALTH programa.

Do kraja maja očekuje se isporuka 91.260 doza BioNTech/Pfizer vakcina kroz oba mehanizma, kao i 81.600 doza AstraZenece kroz COVAX program.

(federalna.ba/AA)

Continue Reading

Kakanj

Stihovi za mir povodom obilježavanja 9.maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope

Published

on

Kick Kakanj

Mladi iz Kicka i NVO Alternative Kakanj na Spomen partizanskom groblju u Kraljevoj sutjesci organizirali su umjetničko-aktivističku akciju: Stihovi za mir. Ovu aktivnost podržala je Mreža za izgradnju mira u Bosni i Hercegovini.

U dostojanstvenoj tišini partizanskog groblja mladi su čitali stihove L. Aragona, francuskog pisca i pjesnika, Izeta Kike Sarajliće i Enesa Kiševića. Slušali smo Odu radosti, J.W. Beethovena i Imagines J.Lenona a uz melodiju Balaševića “Samo da rata ne bude” prošetali smo parkom i imali priliku pročitati citate i poruke o ratu i miru poznatih ličnosti koje su mladi postavili uz 18 nadgrobnih spomen ploča.

Među slušateljima se nalazio Općinski načelnik i nekoliko općinskih vjećnika – antifašista. Hvala svima koji su prisustvom podržali mlade iz Kicka.

“Naša je dužnost, osnovna građanska i ljudska zadaća da se borimo protiv svih pojavnosti fašizma, svaki dan i svaki čas te da reagujemo ukoliko uočimo bilo koji oblik fašizma. Sloboda, jednakost, tolerancija, nediskriminacija, poštivanje i vrednovanje različitosti kao i ravnopravnost su zadaci za koje se nikada ne smijemo prestati boriti. Svakodnevno se moramo vraćati na važnost očuvanja naše antifašističke prošlosti i motivisati druge da učine isto”
kazali su mladi.

Stihove govorili: Aida Tirić Ena Sikira i Nedim Hasagić

Voditelj akcije: Aida Tirić

U pripremi i realizaciji sudjelovali: Ajdin Husika, Rijad Mušinović, Mirha Husika i Maksuma Topalović

Continue Reading