Poveži se s nama

Vijesti

I ministrica vanjskih poslova BiH reagovala na objavu izraelskog premijera

Povodom objave izraelskog premijera Benjamina Natenyahua oglasila se i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

„Država Bosna i Hercegovina podržava samo mir i napore za postizanje pravednog rješenja za Palestinu i Izrael. Nikakvo nasilje ne vodi trajnom miru i stabilnosti. Naprotiv. Pozivamo i podržavamo hitni prekid napada u kojima stradaju nevini, napisala je ona”.

Bosna i Hercegovina podržava rješenje koje uključuje dvije države smatrajući da se samo pregovorima može doći do rješenja i trajnog mira. Također, podržavamo i međunarodne inicijative koje bi pomogle zaustavljanje posljednjeg vala nasilja, istakla je Turković.

Podsjetimo,Benjamin Netanyahu, premijer Izraela, zahvalio je, među ostalim državama, Bosni i Hercegovini na potpori tijekom posljednjeg izraelsko-palestinskog sukoba.

Izraelski premijer je objavu zahvale BiH objavio na društvenoj mreži Twitter, a među zastavicama i zahvalom nalaze se i druge države poput Sjedinjenih Država, Albanije, Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Gruzije…

(BHRT)

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Advertisement
Advertisement