Poveži se s nama

Vijesti

U Zenici za dva dana vakcinisano preko hiljadu građana

Objavljeno

na

Javna ustanova “Dom zdravlja” Zenica i danas je nastavila vakcinaciju građana protiv COVID-a 19, a koja je počela jučer, 18. maja.

Vakcinišu se prioritetne skupine na način kako je to propisano u Planu za vakcinaciju protiv COVID-a 19 Federacije BiH. Kompletan proces se odvija prema predviđenom protokolu, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Angažovani radnici Doma zdravlja za dva dana vakcinisali su 1.060 građana Zenice.

Vakcinišu se samo oni građani koji su dobili su poziv i obavijest iz svojih pripadajućih ambulanti porodične medicine.

JU “Dom zdravlja”, uz podršku Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK-a, osigurao je angažovanom zdravstvenom osoblju IT pomoć u radu, kroz pristup AIS aplikaciji i elektronskom zdravstvenom kartonu. U elektronski zdravstveni karton unose se podaci o vakcinaciji građana i time se kreira registar vakcinisanih građana, kao i COVID potvrde o vakcinaciji.

Na zahtjev JU “Doma zdravlja”, Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK-a je već ranije započeo nabavku dodatnog modula mPrijava i eVakcina za AIS sistem za domove zdravlja na području ZDK-a, a ujedno snosi i troškove izrade navedenog modula i njegovog održavanja. Pomoću ovih modula će se olakšati i ubrzati proces imunizacije. Implementacija navedenih modula AIS sistema se očekuje do kraja mjeseca kada će se moći početi sa on-line prijavom građana i kompletnom elektronskom organizacijom imunizacije.

Advertisement
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Advertisement

Advertisement