Poveži se s nama

Crna hronika

Velika policijska akcija u BiH: Uhapšeno više ljudi

Published

on

Od ranih jutarnjih sati u toku ja velika policijska akcija na području Kantona Sarajevo.

Kako su kazali iz Tužilaštva KS riječ je o akciji kodnog naziva Kolonija, koju koju nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom ovog Tužilaštva provode Federalna uprava policije u MUP KS.

Cilj akcije je rasvjetljavanje i dokumentovanje koruptivnih krivičnih djela, trgovine narkoticima, razbojništva i krađe. U toku su pretresi na više lokalcije, lišenja više osoba na području KS, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona”, kazali su iz Tužilaštva.

Više informacija bit će poznato nakon završetka akcije.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Crna hronika

Uhapšen muškarac koji je prijetio smrću Murizu Memiću

Published

on

Pripadnici Ministarstva unjutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) uhapsili su sinoć osobu inicijala F.R. zbog sumnje da je prijetila smrću Murizu Memiću, ocu stradalog mladića Dženana Memića.

On je, kako su potvrdili iz MUP-a KS, osumnjičen za krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti. Nakon hapšenja F.R. je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode, nakon čega će nad njim biti izvršena kriminalistička obrada.

Muriz Memić, koji se već pet godina bori da se otkrije istina o smrti njegovog sina Dženana, prijavio je juče da je dobio prijetnje smrću.

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prije dva dana prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor Alisi Ramić, bivšoj djevojci nastradalog Dženana Memića. U pritvoru ostaje i recepcionar Muamer Ožegović, dok su policajci Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović pušteni da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

 

(BHRT)

Continue Reading

Crna hronika

Tragedija u Istri: Ronioci interventne policije iz vode izvukli tijelo 18-godišnjaka iz BiH

Published

on

U Istri, u blizini mjesta Pengari ronioci interventne policije izvukli su iz vode tijelo 18-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je pao u vodu,saopćeno je iz istarske policije.

Nesreća u kojoj je smrtno stradao 18-godišnjak iz BiH dogodila se na Stazi sedam slapova jučer poslijepodne.

Policija je oko 15,45 sati zaprimila dojavu da je jedna osoba pala u vodu pa su na mjesto događaja odmah stigli vatrogasci i policajci.

Nažalost, oko 18,35 sati ronioci interventne policije izvukli su iz vode tijelo 18-godišnjaka, javila je Hina.

(BHRT)

Continue Reading

Crna hronika

Sud u Zenici i Kaknju odlučuje o pritvoru za devetero uhapšenih u akciji “Mreža IV”

Published

on

Osmero od ukupno 16 uhapšenih osoba u jučerašnjoj operativnoj akciji kodnog imena “Mreža IV”, a koju su proveli policijski službenici Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, predato je na daljnje postupanje Kantonalnom sudu Zenica te Općinskom sudu u Kaknju, s prijedlogom da im se odredi pritvor.

U sklopu akcije, koja je provedena po nalogu Tužilaštva ZDK, Općinskog suda Zenica i Općinskog suda Bihać, jučer su istovremeno izvršeni pretresi na devetnaest lokacija u Kaknju te dvije lokacije na području Ilijaša i Bihaća, a, osim 16 osoba koje su lišene slobode, policajci su tragali za još tri osobe.

U međuvremenu je, kako je potvrdila portparolka Ureda policije MUP-a ZDK Aldina Alić, slobode lišena i osoba S.S. iz Bihaća, rođena 1980. godine, za kojom je bila raspisana operativna potraga.

On je uhapšen na području Bihaća i toku je i njegovo sprovođenje na Općinski sud u Kaknju pa će taj sud odlučivati o pritvoru za ukupno sedam osoba.

-Šest osoba, koje sumnjičimo za zloupotrebu opojnih droga, danas je sprovedeno na Općinski sud u Kaknju, a dvije osobe, koje se sumnjiče za trgovinu ljudima, sprovedene su na Kantonlni sud Zenica- kaže portparolka Alić.

Ona napominje da su na Općunski sud Kakanj sprovedeni: K. M. (rođen 1982.), N. A. (1990.), R. V. (1993.), F. D. (1972.), P. S. (1977.) i S. A. (1984.), a na Kantoanlni sud u Zenici osobe C. M. (1995.) i ženska osoba Š. H. (1989.)

Policija još traga i za S.D. iz Kaknja, rođen 1993. godine, i D.R. iz Ilijaša, rođen 1975. godine.

Tokom jučerašnje akcije, slobode su lišene sljedeće osobe: K.M.(rođen 1982.), N.A.(1990.), F.D.(1972.), R.V.(1993.), P.S.(1977.), S.A. (1984.), K.E.(1982.), A.V.(1993.), G.N.(1993.), B.V.(1978.), A.J.(1970.), T.M.(1988.), K.A.(1982.), R.E.(1992.), C.M. (1995.) i Š.H.(1989.), svi iz Kaknja.

Značajnu podršku i pomoć u toku jučerašnje realizacije akcije pružila je i Federalna uprava policije, čiji su specijalistički timovi bili diretno uključeni u vršenje pretresa na području Kaknja. Ostvarena je i značajna saradnja sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona te Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica.

Pretresima je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, upakovane i pripremljene za uličnu prodaju, a koja će biti predmet potrebnih vještačenja i mjerenja. Pronađen je i veći broj mobilnih telefonskih aparata, digitalne vage za precizna mjerenja, oružje, municija, kao i drugi nedozvoljeni predmeti koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

(Zenicablog.com)

Continue Reading