Poveži se s nama

Kakanj

Na ekipnom prvenstvu BiH u ulovu ribe na plovak ribari SRD Bistro Kakanj osvojili prvo mjesto

Published

on

Na ekipnom prvenstvu BiH u ulovu ribe na plovak ribari SRD Bistro Kakanj osvojili su prvo mjesto.

Učestvovalo je 7 ekipa (jednu ekipu čine 5 takmičara i kapiten ekipe).

Ekipe koje su prethodnim plasmanima obezbijedili mjesta za učešće u ovom završnom prvenstvu su Jelah, Banjaluka, Žepce ,Sarajevo, Vogosca, Velika Kladuša i Bistro Kakanj.

Nakon dvodnevnog takmičenja u ulovu ribe udicom na plovak, titulu najbolje ekipe u BiH osvojila je sjajna ekipa SRD Bistro Kakanj.

“Takmičenje je bilo jako zahtjevno uz veoma teške vremenske uslove, mi smo bili najbolji, uspjeli smo pobijediti i svjetskog prvaka, ekipu iz Jelaha. E sad zamislite koja je veličina ovog prvog mjesta kada pobijedite i najbolju ekipu na svijetu. Ovim prvim mjestom smo se plasirali na svjetsko klupsko prvenstvo u Belgiji, naravno, ako uspijemo iznači sredstva jer mi smo ipak malo udruženje sa skromnim budzetom”, rekao je Bećir Alajbegović predsjednik SRD Bistro Kakanj.

Iskrene čestitke našim prvacima i nadamo se da će uspjeti obezbjediti potrebna sredstva za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

 

Radio Kakanj

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Kakanj

Obavijest o alternativnom pravcu tokom izmjene režima saobraćaja na dionici Čatići – Kraljeva Sutjeska

Published

on

Continue Reading

Kakanj

Uskoro početak radova na novoj saobraćajnici

Published

on

Uskoro početak radova na saobraćajnici od ulice 7 muslimanske brigade do kružnog toka kod zgrade Općinskog suda
Danas je u uredu općinskog načelnika Mirnesa Bajtarević potpisan ugovor za izgradnju nove saobraćajnice od ulice 7 muslimanske brigade do zgrade Općinskog suda I Policije. Potpisan je ugovr u vrijednosti 454.878,00 KM. Ovo je prva faza izgradnje ove saobraćajnice između Zavoda za planiranje općine Kakanj I Trgošped d.o.o. Kakanj. Također potpisan je I ugovor o nadzoru na predmetnim radovima sa firmom Celab d.o.o. Kakanj.
Napominjemo da je Općina Kakanj putem Zavoda za planiranjeni izgradnju općine Kakanj obezbijedila projektnu dokumentaciju, provela postupak kavne nabavke i odabrala izvođača radova i nadzornog organa. Zaključen je okvirni sporazum. Procijenjena vrijednost izgradnje ove saobraćajnice je 1.200.000,00 KM.

Načelnik Mirnes Bajtarević je organizovao sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća koji obavljaju svoje poslove u Kaknju i sa predstavnicima PU Kakanj.
Tema razgovora bila je izgradnja nove saobraćajnice od ulice 7 muslimanske brigade do zgrade Općinskog stuba. Sastanku su prisustvovali direktor Zavoda za igradnju i planiranje općine Kakanj i pomoćnik načelnika za privredu, urbanizam i zaštitu okoliša. Obzirom da saobraćajnica prolazi kroz dio na kojem od ranije postoji različita komunalna infrastruktura, bila je ovo prilika da se i javna preduzeća upoznaju sa dinamikom radova kako bi svoje instalacije mogli rekonstruisati ili zamijeniti da bi projekat izgradnje mogao biti implementiran bez zastoja.

Pored ove saobraćajnice Općina Kakanj zajedno sa Vladom ZDK u Kaknju implementira i projekat izgradnje regionalne ceste Donji Kakanj-Arnauti i to dionicu od Donjeg Kaknja do Kondžila, za koju je planirano da se u 2021 godini utroši 1.200.000,00 KM.

Continue Reading

Kakanj

Kakanjski Dani: Dani poljoprivrede i poduzetništva

Published

on

U okviru kakanjskih dana 2021. održava se manifestacija Dani poljoprivrede na maloj ulici iznad pošte.

Na štandovima proizvođaca izloženi su domaći proizvodi, antikviteti ,te brojni ručni radovi.

Na jednom od štandova izloženi su poljoprivredni proizvodi, džemovi i sokovi naše sugrađanke Selvedine Goralija.

Ove godine ima velika očekivanja što se tiče prodaje istih.

      1%20SELVEDINA%20GORALIJA

Na sljedećem štandu zatekli smo ručne radove nase kakanjke Amile Delibašiž iz suvenirnice Čarobni kutak.

      2%20AMILA%20DELIBASIC

Izlagči pozivaju sve zainteresovane da posjete sajam i izaberu nešto iz bogate ponude za sebe i svoje najmilije.

U okviru ovogodišnje manifestacije Kakanjski dani , u Parku prijateljstva upriličen je turnir u stolnom fudbalu po prvi put.

Organizator mini fudbala je Hamid Hadžić

      3%20HAMID%20HADZIC

Građani Kaknja ali i sami učesnici moći će pogledati dvije aktivnosti: Ulični fudbal te mini turnir u stolnom fudbalu.

Continue Reading