Poveži se s nama

Vijesti

Stižu natprosječno visoke temperature zraka u BiH

Nakon kišnog i temperaturno ugodnijeg vikenda, od ponedjeljka poslijepodne, širom Bosne i Hercegovine, slijedi prestanak padavina i razvedravanje, a stabilno, suho i toplo vrijeme prognozira se do 8. jula.

Od 9. do 15. jula slijedi period promjenljivih vremenskih prilika uz slabe i povremene padavine, a od 16. do 21. jula izgledno je stabilno i toplo vrijeme.

Do 9. jula temperature će biti visoke, iznad prosječnih ljetnih, jutarnje u Bosni od 16 do 21, u Hercegovini oko 24 stepeni Celzijusovih, danju temperature u Bosni između 33 i 38, u Hercegovini do 40 stepeni.

Uz očekivanu promjenu vremena, od 10. do 15. jula, prognoziraju se nešto niže vrijednosti temperature zraka. Tokom jutra u Bosni od 12 do 17, u Hercegovini do 19 stepeni, dok će dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 27, u Hercegovini do 35 stepeni Celzijusovih.

Ponovni porast temperature zraka moguć je od 16. jula, a očekivane vrijednosti tokom jutra kretaće se od 15 do 20, na jugu do 21, danju do 34 u Bosni i 38 u Hercegovini, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Advertisement
Advertisement