Poveži se s nama

Promo

Lako do uštede – Dupli bodovi u Crvena jabuka marketima

Published

on

Domaći trgovinski lanac Crvena jabuka market za kraj obračunskog perioda Kluba osmijeha svojim kupcima donosi još jednu pogodnost za brže sakupljanje bodova.

Naime, kupci – članovi Kluba osmijeha koji u četvrtak, 15. jula, obave kupovinu u bilo kojoj poslovnici Crvena jabuka marketa, dobiće na svojim karticama duple bodove, kako bi prije završetka obračunskog perioda, koji traje do 31. jula tekuće godine, lakše dostigli odgovarajući bonitetni prag i iskoristili sakupljene bodove za dodatnu uštedu.

Novi obračunski period Kluba osmijeha počinje 1. avgusta i trajaće do 31. januara 2022. godine.

Kupci koji još nisu članovi Kluba osmijeha to mogu postati ispunjavanjem pristupnice u najbližem Crvena jabuka marketu te putem interneta, na stranici www.crvena-jabuka.ba i na taj način iskoristiti brojne mogućnosti za dodatnu uštedu.

Sve dodatne informacije kupci mogu dobiti putem besplatne info linije, pozivom na broj 0800 50 243.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Kakanj

Kick i NVO Alternative Kakanj organizuje kurs Lego robotike za djecu od 8-14 godina

Published

on

Pridružite Vaše dijete ili djecu kursu robotike u Kicku. Kurs je osmišljen kao interaktivna radionica izrade robota.

Učesnici će proći sve faze od faze osmišljavanja rješenja, preko sastavljanja i programiranja (vizuelnim blokovima) pa sve do testiranja robota.
Kurs ima za cilj uvesti djecu u svijet projektovanja robota i to na zabavan i interaktivan način, da se osjećaju kao mali inženjeri, podstaći u njima kreativan način razmišljanja i probuditi želju za učenjem i napredovanjem.

Predavač je Emin Šehić, Magisar elektrotehnike i asistent na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

NVO “Alternaive” i Tvornica cementa Kakanj obezbijedili su kvalitetnu opremu za kurs.

Kurs počinje u julu i traje mjese dana Cijena kursa je 40,00 KM Kurs se odvija subotom u jutarnjim satima.

Vaše dijete ili djecu možete prijaviti pozivom na tel. 032 556 288 ili mob. 061 189 284 i putem e-mail: alternative@bih.net.ba ili porukom u inbox.

Continue Reading

Promo

DSM Trade otvorio novi salon u Kaknju

Published

on

DSM Trade Kakanj, dugogodišnji prodajni proizvodni lanac vrhunskog namještaja za svoje kupce je osigurao novi salonski izložbeni prostor na adresi 311. lahke brigade ( bivši DC ).

Na više od 9000 m2 možete pogledati našu obogaćenu ponudu namještaja, tehnike, računara, tepiha, itisona, rasvjete i posuđa.

U proizvodnji namještaja koriste se vrhunski materijali provjerenih i atestiranih proizvođača.

Ukratko, sve što je potrebno vašem domu u DSM-u možete nabaviti po iznimno povoljnim i za domaće kupce prihvatljivim cijenama.

Na našoj staroj, dobro poznatoj lokaciji i dalje možete kupiti tehniku, peći, računare i računarsku opremu.

Posjetite nas i uvjerite se u kvalitet našeg asortimana i usluga.

Continue Reading

Izdvojeno

U rad puštena nova i modernija web stranica Radio Kaknja koja će slušaocima olakšati pristup informacijama

Published

on

Na današnji dan prije tačno 29 godina, 27. aprila 1992. godine, iz Doma kulture prvi put emitiran je signal Radio Kaknja.

Kako je godina bila ratna, pokretanje radiostanice u to vrijeme bio je habar  i odvažan posao ali i vrlo važan za odbranu Bosne i Hercegovine od agresije. Naime, u tom periodu emisije koje su obilježile to vrijeme bile su emisije „Glas branilaca“ i „Požutjele slike“.

  •  Emisija koja je obilježila taj ratni period je svakako „Glas branilaca“ koja je često snimana na prvim linijama odbrane, gdje god su bili kakanjski borci, od Vozuće preko Vlašića do Sanskog Mosta. Nekoliko puta smo realizovali i javno snimanje, na terenu, vozućkom , brezansko-ilijaškom i drugim ratištima koje je podrazumijevalo čitavu ekipu, novinare, voditelje, tonsko-tehničke realizatore i neizoastavni „Orkestar Radio Kaknja“ koji je ugođaj činio potpunim i bio „glavni krivac“ za sijelo i druženje boraca uz muzika i pjesmu nakon emisije. Iz ratnog perioda je i emisija „Požutjele slike“, a bila je posvećena izbjeglicama, protjeranim sa svojih ognjišta a koji su svoje sklonište i drugi dom našli u našem Kaknju -kaže direktorica i glavna urednica Almedina Veispahić Neimarlija.

Kako nam je kazao Rastislav Guberac – Ićo, tonsko tehnički realizator i muzički urednik, u to vrijeme raditi je bilo vrlo teško i često su bili gladni. Tako su odlazili na teren, bilo je i opasno, ali se nisu žalili.

U to vrijeme, program je emitovan 1 sat prije podne, sat poslije podne, sa jednim gramofonom i jednim magnetofonom preko amaterske radiostanice. Kako je vrijeme prolazilo sve više se pokazvala opravdanost osnivanja radija i sve veća potreba za njegovim radom.

Radio je jačao tehnički, a i po broju mladih ljudi i entuzijasta koji su svojim radom željeli prije svega, doprinjeti što bržem, tačnom informisanju sugrađana o svim aktuelnim zbivanjima na području općine a posebno svojim slušaocma prenijeti informaciju o stanju na ratištima, prije svega o stanju i aktivnostima kakanjskih ratnih jedinica.

U poslijetratnom periodu radio bilježi ogromnu ekspanziju i tehnički i programski što im omogućava kreiranje kvalitetnih emisija i olakšava rad na terenu.

Danas se program emituje 24 sata dnevno na UKV području 87,9 MHz i putem interneta. Programski sadržaji su prilagođeni svim kategorijama stanovništva.

Održavajući korak sa modernom tehnologijom i načinom izvještavanja svojih slušalaca, od marta 2014. godine zvanično u rad je pušten informativni portal namijenjen prvenstveno emitiranju digiralnog radijskog signala ali i informisanju o svim važnim događajima.

Koliko je značajano emitiranje radijskog signala u digitalnom svijetu potvrdio nam je i Nihad Demir, marketing menadžer, tokom razgovora.

Kroz svoju voditeljsku karijeru imao je mnogo anegdota, dobrih i loših, zbog čega je program uživo upravo i specifičan jer nikada ne znate šta će reći osoba sa druge strane telefona.

  • Bilo je raznih situacija od lapsusa, pohvala ali i psovki, ali jedna scena mi se urezala u pamćenje. Nije to neka anegdota ali je nešto što me tada učinilo sretnim. Naime u tom nekom periodu oko 2000. godine tadašnji kolega Alen Bektašević , kojeg ovom prilikom pozdravljam, uspio je da naš program nekim čudom emituje putem interneta. Radili smo noćni program sa pozivima slušalaca i u jednom momentu javljam se na poziv i čujem onako malo plačljiv glas. Zove naš sugrađanin koji je uspio da nas putem interneta sluša u Moskvi i onako sav presretan pozdravlja sve koje ima u Kaknju, i na kraju kaže; „Nihade sad kad sam tebe čuo kao da sam čuo svoju majku.“ Bilo je to za mene veliko jer sam eto i na taj način donio malo radosti i sreće u nečiji život što je i smisao našeg posla – kazao je Nihad Demir za Kakanj-x.com.

Za kratko vrijeme portal je postao respektabilan izvor informacija što pokazuje i to  da se nalazi na visokom devetom mjestu, google analize svih news portala u vlasništvu domaćih radio stanica, s google autoritetom web stranice (DR) od čak 23 što je veliki uspjeh za jedan radio.

To potvrđuje i činjenica da u Bosni i Hercegovini postoji više od 150 portala i da se Radio Kakanj nalazi rame uz rame sa najposjećenijim portalima u BiH, ali i popularnijim radijskim portalima u regiji.

Da se portal pozicionira u top listu najposjećenijih portala radio stanica glavni „krivac“ je saradnik web dizajner Nedim Trako, koji je omogućavao da sve servisne informacije građani dobiju vrlo brzo.

Danas, na 29. godišnjicu u rad je puštena nova i modernija web stranica koja će slušaocima olakšati pristup informacijama na adresi www.radiokakanj.co.ba.

 

(kakanj-x.com)

Continue Reading