Poveži se s nama

Kakanj

Vozači, oprez: Pogledajte gdje će danas biti postavljeni radari u Kaknju

Published

on

Raspored najavljenih kontrola brzine kretanja vozila je informativnog karaktera. Osim ovih, rade se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacioniranih radara, u gradskim centrima i sl.).

Najavljene radarske kontrole za 17. 07. 2021.

  • 15:00 do 17:00 sati A-1 tunel 1.mart
  • 17:15 do 19:00 sati regionalni put, Bajrak
  • 19:30 do 21:00 sati regionalni put, Donji Tičići
  • 21:15 do 23:00 sati ulica Branilaca
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Kakanj

Obilježen 27. juli – Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine

Published

on

Povodom 27. jula – Dana ustanka naroda Bosne i Hercegovine u Gradskom spomen-parku u Kaknju polaženo je cvijeće na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina i Spomen-obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. godina.

Prigodnim riječima prisutnim se obratio gospodin Aziz Čizmić, predsjednik UABNOR-a Kakanj, naglašavajući da se obilježavanjem ovog značajnog datuma iz istorije Bosne i Hercegovine prisjećamo slavnih dana narodnooslobodilačke borbe, kada su najbolji sinovi naših naroda ginuli za slobodu. Osvrnuo se na 5 velikih ofanziva sa naših prostora, te istakao važnost proučavanja istorijskih činjenica.

Nakon Gradskog spomen parka posjećena su i spomen obilježja u Kraljevoj Sutjesci i na Ponijerima.

Continue Reading

Kakanj

Obavijest o alternativnom pravcu tokom izmjene režima saobraćaja na dionici Čatići – Kraljeva Sutjeska

Published

on

Continue Reading

Kakanj

Uskoro početak radova na novoj saobraćajnici

Published

on

Uskoro početak radova na saobraćajnici od ulice 7 muslimanske brigade do kružnog toka kod zgrade Općinskog suda
Danas je u uredu općinskog načelnika Mirnesa Bajtarević potpisan ugovor za izgradnju nove saobraćajnice od ulice 7 muslimanske brigade do zgrade Općinskog suda I Policije. Potpisan je ugovr u vrijednosti 454.878,00 KM. Ovo je prva faza izgradnje ove saobraćajnice između Zavoda za planiranje općine Kakanj I Trgošped d.o.o. Kakanj. Također potpisan je I ugovor o nadzoru na predmetnim radovima sa firmom Celab d.o.o. Kakanj.
Napominjemo da je Općina Kakanj putem Zavoda za planiranjeni izgradnju općine Kakanj obezbijedila projektnu dokumentaciju, provela postupak kavne nabavke i odabrala izvođača radova i nadzornog organa. Zaključen je okvirni sporazum. Procijenjena vrijednost izgradnje ove saobraćajnice je 1.200.000,00 KM.

Načelnik Mirnes Bajtarević je organizovao sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća koji obavljaju svoje poslove u Kaknju i sa predstavnicima PU Kakanj.
Tema razgovora bila je izgradnja nove saobraćajnice od ulice 7 muslimanske brigade do zgrade Općinskog stuba. Sastanku su prisustvovali direktor Zavoda za igradnju i planiranje općine Kakanj i pomoćnik načelnika za privredu, urbanizam i zaštitu okoliša. Obzirom da saobraćajnica prolazi kroz dio na kojem od ranije postoji različita komunalna infrastruktura, bila je ovo prilika da se i javna preduzeća upoznaju sa dinamikom radova kako bi svoje instalacije mogli rekonstruisati ili zamijeniti da bi projekat izgradnje mogao biti implementiran bez zastoja.

Pored ove saobraćajnice Općina Kakanj zajedno sa Vladom ZDK u Kaknju implementira i projekat izgradnje regionalne ceste Donji Kakanj-Arnauti i to dionicu od Donjeg Kaknja do Kondžila, za koju je planirano da se u 2021 godini utroši 1.200.000,00 KM.

Continue Reading