Poveži se s nama

Kakanj

Ministar Jupić posjetio Dom zdravlja Kakanj: “Vakcinišimo se, da što prije izađemo iz ove teške situacije”

Published

on

Pripremio: Nihad Demir

Kakanjski Dom zdravlja posjetio je ministar zdravlja ZDK Adnan Jupić sa saradnicima.

Povod posjete je proces vakcinacije koji je u toku, a radi promocije i daljeg ukazivanja na značaj vakcinisanja kako bi stručno utemeljenim stavovima ubijedili što više ljudi da se vakcinišu, i da bi što bezbolnije izašli iz ovog četvrtog vala pandemije.

Ministar Jupić je ukazao na veoma mali broj vakcinisanih u odnosu na broj koji bi trebali dostići kako bi imali kolektivni imunitet:

“Vakcinisana osoba može oboljeti ali su minimalne šanse da ima teži oblik oboljenja” rekao je ministar Jupić apelujući još jednom na građane da u što većem broju pristupe procesu imunizacije.

Sastanku u Domu zdravlja je prisustvovao i načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević koji je takođe uputio poruku i poziv građanima Kakanja:

U ime Instituta za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) dr. Adis Kozica, koji je na čelu vakcinalnog odbora ZDK posebno naglašava potrebu da se što veći broj građana vakciniše:

“Dom zdravlja Kakanj se dobro organizovao od početka pandemije, pa tako i vakcinacije”- rekao je dr Mirsad Tursum:

Šef HES-a kakanjskog DZ dr. Ibrahim Aličković, kao i svi predhodnici, uputio je apel sugrađanima da poštuju mjere zaštite i pozvao ih na što masovniji odziv na vakcinaciju.

(Nihad Demir)

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Kakanj

Pogledajte gdje će danas biti postavljeni radari u Kaknju

Published

on

Raspored najavljenih kontrola brzine kretanja vozila je informativnog karaktera. Osim ovih, rade se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacioniranih radara, u gradskim centrima i sl.).

Najavljene radarske kontrole za 25. 09. 2021.

  • 12:00 do 14:00 sati ulica 311 L.Brigade
  • 14:15 do 16:00 sati ulica Alije Izetbegovića, pravoslavna crkva
  • 16:30 do 18:00 sati Čatići
  • 18:15 do 20:00 sati ulica Branilaca
Continue Reading

Kakanj

Dom zdravlja Kakanj: Javni poziv za masovno vakcinisanje i revakcinisanje protiv COVID-19

Published

on

JU „Dom zdravlja“ Kakanj obavještava građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati i revakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave i pozivanja.

Vakcinisanje će biti sprovedeno: 24.09.2021. godine (petak) od 12:00 sati na vakcinalnim punktovima: centralna zgrada JU „Dom zdravlja“ Kakanj-Kakanj 5 (Medicina rada) gdje će biti dostupna AstraZenecina vakcina i vakcinalni punkt koji je smješten u Dermatološkoj ambulanti (Kožno), gdje će biti dostupna Sinofarm vakcina.

Zbog navedenog pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu 24.09.2021. godine (petak) na vakcinalne punktove kako bi se vakcinisali bez najave i revakcinisali bez pozivanja. Vakcinalni punktovi će raditi do 15:00 sati, a u slučaju veće zainteresovanosti građana radiće i produženo.

Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti.

Continue Reading

Kakanj

Dom zdravlja Kakanj: Javni poziv za masovno vakcinisanje i revakcinisanje protiv COVID-19

Published

on

JU „Dom zdravlja“ Kakanj obavještava građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave.

Vakcinisanje će biti sprovedeno: 22.09.2021, 23.09.2021. i 24.09.2021. godine (srijeda, četvrtak i petak) od 12:00 sati na vakcinalnim punktovima: centralna zgrada JU „Dom zdravlja“ Kakanj-Kakanj 5 (Medicina rada) i ambulanta porodične medicine Kakanj 8 (Zgošća).

Zbog navedenog pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu 22.09.2021, 23.09.2021. i 24.09.2021. godine (srijeda, četvrtak i petak ) na vakcinalne punktove kako bi se vakcinisali bez najave.

Vakcinalni punktovi će raditi do 15:00 sati, a u slučaju veće zainteresovanosti građana radiće i produženo, pored navedena dva vakcinalna punkta otvoriće se i drugi vakcinalni punktovi.

Također, pozivamo i one građane koji su primili I dozu neke od vakcina protiv COVID-19 da dođu na revakcinaciju, nakon što prođe određeni vremenski period, na navedene vakcinalne punktove u navedenim terminima, znači 22.09.2021, 23.09.2021. i 24.09.2021. godine (srijeda, četvrtak i petak) od 12:00 sati.

Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti. Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl).

Continue Reading
Advertisement
Advertisement