Poveži se s nama

Kakanj

Načelnik Bajtarević donio nove, pravičnije, solidarnije i korektnije kriterije o subvencioniranju boravka djece u predškolskim ustanovama

Izvor: Press Općine Kakanj

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević donio je nove, pravičnije, solidarnije i korektnije kriterije o subvencioniranju boravka djece u predškolskim ustanovama (i državnom vrtiću i u privatnim).

Subvencija u iznosu od 100 %: djeca korisnika koji primaju stalnu novčanu pomoć preko Centra za socijalni rad, djeca bez roditeljskog staranja, djeca na smještaju u drugoj porodici, djeca ometena u psihofizičkom ili fizičkom razvoju, djeca iz porodice u kojoj živi dijete ili odrasla osoba ometena u psihofizičkom ili fizičkom razvoju, djeca čija su oba roditelja redovni studenti i djeca nezaposlenog samohranog roditelja;

Subvencija u iznosu od 50 %: djeca zaposlenih roditelja, djeca zaposlenog samohranog roditelja i djeca čiji je jedan od roditelja zaposlen, a drugi redovan student, uz uslov za sve tri pomenute kategorije da ukupan prihod po članu domaćinstva ne prelazi 35% prosječne neto plaće Zeničko – dobojskog kantona, a pod uslovom da ispunjavaju ostale kriterije za ostvarivanje prava na dodatak na djecu;

Pravo na subvencioniranje boravka u iznosu od 20% od cijene boravka djece u predškolskim ustanovama ostvaruju djeca čiji su roditelji zaposleni, bez obzira na ukupne prihode domaćinstva, ako dvoje ili više djece iz te porodice boravi u predškolskoj ustanovi.

Odluka se primjenjuje od 1. septembra 2021. godine, a svi oni koji ispunjavaju uslove, od danas mogu podnijeti zahtev za ostvarenje prava na subvenciju.

Cjelokupan tekst Odluke se može vidjeti klikom ovdje

Obrasci za podnošenje zahtjeva:

Subvencija u iznosu od 100 %

Subvencija u iznosu od 50 %

Subvencija u iznosu od 20 %

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Kakanj

U Kaknju večeras skup za podršku rudarima

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH poziv predsjednika Demokratske fronte BiH gospodina Željka Komšića da pojasni radnicima u Rudnicima uglja u Federaciji biH i građanima Federacije BiH zašto nije moguća smjena Generalnog direktora JP „Elektroprivreda BiH“d.d.-Sarajevo.

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH poziva članove porodica radnika u Rudnicima uglja u Federaciji BiH i građane gradova u kojima egzistiraju Rudnici uglja u Federaciji BiH da danas ispred ulaznih kapija u Rudnicima uglja u Federaciji BiH i Upravnih zgrada Rudnika uglja „Kreka“ u Tuzli i RMU „Kakanj“ u Kaknju od 18,00 – 19,00 sati kroz spontati skup pruže podršku radnicima u Rudnicima uglja u Federaciji BiH.

Continue Reading

Kakanj

Kakanj posjetila delegacija koju predvodi Atilla Baysak, sin rahmetli Kemala Baysaka, humaniste, privrednika i počasnog konzula BiH u Izmiru

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je u svom uredu ugostio delegaciju koju je predvodio Atilla Baysak, sin rahmetli Kemala Baysaka, humaniste, privrednika i počasnog konzula BiH u Izmiru.

Sastanak je počeo evociranjem uspomena na rahmetli Kemala Baysaka koji je bio čest i drag gost u Kaknju, a poslije se razgovaralo o brojnim temama koje se odnose na jačanje prijateljskih veza, te na privredne i druge teme.

(Press Općine Kakanj)

Continue Reading

Kakanj

Načelnik Bajtarević posjetio doktoricu Dragicu Goronja: Humano djelo doktorice Dragice ne smije biti zaboravljeno

Načelnik Općine Kakanj danas je posjetio našu sugrađanku, čuvenu doktoricu, specijalistu pedijatrije, Dragicu Goronja.

Ovom posjetom načelnik je izrazio poštovanje uvaženoj doktorici čije veliko humano djelo ne smije biti zaboravljeno.

Doktorici Goronja načelnik je uručio zahvalnicu i simbolične darove u znak neizmjerne zahvalnosti za sve što je učinila za nekoliko generacija građana Kaknja.

Doktorica Dragica je izrazila zadovoljstvo zbog posjete i činjenice da nije zaboravljena, te se u tom smislu zahvalila načelniku i građanima Kaknja.

(Press Općine Kakanj)

Continue Reading
Advertisement
Advertisement