Poveži se s nama

Vijesti

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sljedeća 3 dana

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -4 stepena, Drvar 1, Livno 2, Bihać i Ivan-sedlo 3, Bugojno, Sanski Most i Tuzla 4, Sarajevo i Zenica 5, Gradačac i Grude 7, Mostar 11, Neum 12 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

BIOPROGNOZA: Tmurno vrijeme, uz sjeverno strujanje, slabije padavine i povećanu naoblaku, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Tokom jutra poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku. Opšta slika će u Hercegovini biti ljepša, uz povremene sunčane intervale, mada i ovdje uz neuobičajenu hladnoću.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U sjevernim i centralnim područjima, povremeno sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

U četvrtak: U Bosni umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Umjereno jaka bura u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U petak: U Bosni oblačno vrijeme. Slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Umjereno jaka bura u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.