Poveži se s nama

Vijesti

U Zenici najavljuju sutra tople radijatore

Izvor: federalna.ba

Po sistemu vruće-hladno informacije o početku grijne sezone u Zenici dolaze od distributera Javnog preduzeća Grijanje i isporučioca toplinske energije kompanije Arcelor Mitta. Ugovor o predstojećoj grijnoj sezoni potpisan, iz Grijanja za sutra najavili tople radijatore, iz Arcelor Mittala također tvrde da su spremni za start grijne sezone, ali nakon što distributer ispuni svoje zakonske obaveze.

Građani Zenice, korisnici daljinskog grijanja, od sutra će imati tople radijatore, saopćeno je iz Javnog preduzeća Grijanje. Nakon što su otklonjeni svi tehnički problemi i dogovoreni uslovi sa isporučiocem toplinske energije, kompanijom Arcelor Mittal, potpisan je ugovor za grijnu sezonu koja u Zenici zvanično počinje sutra. Cijena grijanja u ovoj sezoni ostaje na nivou prošlogodišnje.

„Naše tehničke službe su na terenu, očekujemo priključenje struje na našu glavnu podstanicu, odnosno pumpnu stanicu i već ćemo početi večeras aktiviranje svih naših 540 podstanica, odnosno paljenje pumpi tako da bi naši građani sutra već imali tople radijatore“, kazao je Senaid Šabanović, stručni saradnik u JP Grijanje Zenica.

Potpisivanje ugovora za novu grijnu sezonu, u kojoj se neće mijenjati cijena za krajnje kupce, kao i svoju spremnost za početak grijne sezone, potvrđuje i isporučilac toplinske energije. Međutim, iz Arcelor Mittala se navodi: „Nakon dobijanja odobrenja od federalnog inspektora za snabdijevanje električnom energijom pumpne stanice Stare termoelektrane i nakon što je potpisan ugovor sa JP Grijanje, Arcelor Mittal Zenica je spreman za početak sezone grijanja. Ostaje da JP Grijanje ispuni svoje zakonske obaveze, kao i da riješi pitanje korištenja objekta Stara termoelektrana, koji je u vlasništvu firme Prima komerc“

Uprkos ovim napomenama iz Arcelor Mittala, već od sutra tople radijatore korisnicima daljinskog grijanja u Zenici iz preduzeća Grijanje i Gradske uprave, kategorično najavljuju.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Advertisement
Advertisement