Poveži se s nama

Vijesti

Zbog magle smanjena vidljivost, savjetuje se opreznija vožnja

Izvor: BIHAMK

Stanje na cestama 16. 10. 2021. u 08 : 00 sati

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog jutarnje magle iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja i savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje, zbog izvođenja sanacionih radova, aktuelno je i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Advertisement
Advertisement