Poveži se s nama

Vijesti

Evo ko će od utorka morati imati covid-potvrdu u Hrvatskoj, a ko neće

Objavljeno

na

Šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović danas je na konferenciji za medije pojasnio ko će sve od utorka morati imati covid-potvrdu, ali i ko neće.

Podsjetimo, covid-potvrde od utorka će biti obavezne u svim državnim i javnim institucijama u Hrvatskoj, piše Raport.ba.

“Odluka se odnosi na dužnosnike, državne i javne službenike, lokalne službenike, zaposlenike trgovačkih društava u vlasti države ili lokalne samouprave. Dužnosnici, službenici i zaposlenici obavezni su EU-potvrdu ili odgovarajući dokaz predočiti prilikom ulaska u prostorije i dati je na uvid osobi koju poslodavac odredi. Ista odluka odnosi se na sve stranke koje tu dolaze, sve pružatelje usluge koji pružaju usluge u tim prostorima ili druge osobe koje tu dolaze po bilo kojoj osnovi. Oni koji odbiju predočiti potvrdu ne mogu ulaziti u prostorije”, rekao je Božinović.

“Odluka se odnosi i na vojsku te zaposlenike zračnih luka”, rekao je šef Stožera.

“Ovo se ne odnosi na studente, učenike, na osobe mlađe od 16 godina, na osobe koje dovode dijete ili učenika u školu u vrtić, osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe, na osobe koje u područje HZZO-a dolaze podići svoju covid-potvrdu, na korisnike poštanskih usluga koji moraju preuzeti pošiljke čije bi nepreuzimanje imalo pravne posljedice, na osobe koje imaju kontraindikaciju na cjepivo”, rekao je Božinović.

Advertisement
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Advertisement

Advertisement