Poveži se s nama

Promo

Intesa Sanpaolo Banka i Visa zajedno sa korisnicima kartica prikupili 36.000 KM za porodilišta u BiH

Prvog listopada ove godine započela je osma po redu kampanja Inspirirani srcem, koju već tradicionalno organiziraju Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa.

Kampanja je trajala mjesec dana, a podrazumijevala je da korisnici Visa Inspire kartice ove Banke, prilikom plaćanja u trgovinama koriste isključivo karticu i time daju svoj doprinos ovoj kampanji.

Od svake pojedinačne transakcije koju su korisnici napravili tijekom listopada, a bez ikakvog troška za korisnika kartice, Visa i Intesa Sanpaolo Banka izdvojili su 0,10 KM u humanitarne svrhe.

“Raduje nas činjenica da ovu izuzetnu kampanju svake godine prezentiramo javnosti i našim klijentima, i da je apsolutno svi u velikoj mjeri podržavaju, a to govore i brojevi obavljenih transakcija.

Ove godine, što nas posebno veseli, imamo najveći broj transakcija, te smo sretni da će odabrana porodilišta u BiH ove godine dobiti 36.000 KM, a za koje će Banka nabaviti opremu koja im je od prijeke potrebe za novorođenu djecu, naše buduće sugrađanke i sugrađane”, izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Prikupljeni proračun u ovogodišnjoj kampanji, bit će podijeljen u dva jednaka dijela te će biti namijenjen za dva porodilišta.

Prvo porodilište kojem će biti dodijeljena donacija u vidu opreme jeste ono koje djeluje u okviru Javne zdravstvene ustanove – Opšte bolnice “dr. Mladen Stojanović” iz Prijedora, te porodilište u sklopu Županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić” iz Livna.

Također, bitno za istatknui je da su ovaj projekt medijski podržali RSG radio i portal Klix.ba.

O Intesa Sanpaolo Banci BiH:

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH komercijalna je banka, među vodećima na tržištu u Bosni i Hercegovini s dugim kontinuitetom poslovanja.

Pruža sve vrste bankarskih usluga u domaćoj i inostranoj valuti sa širokim portfolijom usluga namijenjenih za korporativno bankarstvo i stanovništvo.

Banka posluje kroz 5 glavnih regionalnih podružnica i 47 operativnih jedinica, posjeduje rasprostranjenu mrežu bankomata i POS uređaja. Prisutna je na cijelom području BiH, u Federaciji BiH (podružnice većinom koncentrirane na području Federacije BiH, gdje je Intesa Sanpaolo Banka BiH rangirana kao treća po ukupnoj aktivi), Republici Srpskoj i Distriktu Brčko.

Također, Intesa Sanpaolo Banka BiH zadržava vodeću poziciju na bh. tržištu u smislu evropskog indeksa zadovoljstva kupaca, s prepoznatljivim najvišim stopama što se tiče imidža kompanije, brige o klijentima nakon prodaje i odnosa s zaposlenicima i organizacijom podružnica/filijala.

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH, članica je PBZ Grupe koja je također dio Intesa Sanpaolo Grupe jedne od najvećih bankarskih grupa u Europi.

O Intesa Sanpaolo:

Intesa Sanpaolo vodeća je banka u Italiji i jedna od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u Europi. Nudi komercijalno, korporativno investicijsko bankarstvo, upravljanje imovinom i usluge osiguranja.

Grupa Intesa Sanpaolo ima oko 13,5 milijuna klijenata u Italiji kojima pruža usluge  putem digitalnih i tradicionalnih kanala. Međunarodne banke supsidijari Grupe pružaju usluge za 7,1 milijun klijenata, uključujući supsidijare koji posluju u komercijalnom bankarstvu u 12 zemalja srednje i istočne Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, te međunarodnu mrežu stručnjaka za podršku korporativnim klijentima u 25 zemalja.

Intesa Sanpaolo smatra se jednom od najodrživijih banaka na svijetu. Za Grupu stvaranje vrijednosti znači biti pokretač rasta, u korist i društva i gospodarstva. Imajući na umu brigu o okolišu, Grupa je osnovala fond od 6 milijardi eura za kružno gospodarstvo.

Intesa Sanpaolo podržava velike projekte ekonomske uključenosti i smanjenja siromaštva, uključujući  fond uticaja  od 1,5 milijardi eura za kredite dostupne društvenim grupama kojima je pristup kreditima otežan.

Intesa Sanpaolo ima visok nivo učešća u kulturnim inicijativama, koje organizira Banka ili u saradnji s drugim subjektima u Italiji i šire. To uključuju stalne i privremene izložbe koje prikazuju impresivno umjetničko naslijeđe Banke u Gallerie d’Italia, muzejima Grupe koji se nalaze u Milanu, Napulju, Vicenzi i uskoro u Torinu.

https://group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Promo

HARI d.o.o. otvara novu poslovnicu u Kaknju / Objavljen konkurs za posao

HARI d.o.o. je privatno preduzeće, koje je osnovano 1991. godine, sa sjedištem u Novom Travniku. Osnovna djelatnost našeg preduzeća je trgovina na malo neprehrambenim proizvodima.

Počeci poslovanja vezani su uz malu trgovačku radnju prehrambenih artikala.
Tokom ratnih dešavanja, HARI d.o.o. je radio čitavo vrijeme i imao veliku ulogu u snadbjevenosti Novog Travnika sa osnovnim namirnicama za život, boreći se pritome sa teškim uslovima za poslovanje.

Kroz svoje tri decenije postojanja, preduzeće HARI d.o.o. i njegov menadžment dobili su brojne zahvalnice, nagrade i priznanja za uspješno poslovanje.

Danas, HARI d.o.o. ima veliki broj poslovnih jedinica, spadajući među preduzeća srednje veličine, te održava konstantan trend rasta.

HARI d.o.o. je prepoznatljiv kao porodična firma, gledajući kao glavni prioritet stabilan razvoj i perfektnu ponudu i uslugu svojim kupcima.

Preduzeće HARI d.o.o. se također ponosi velikom mrežom poslovnih partnera, koja se prostire na više kontinenata, dajući glavni prioritet u saradnji sa domaćim firmama.

Glavno geslo poslovanja je da u lancu poslovanja svi budu zadovoljni. Naša vizija je da oformimo stabilnu i profitabilnu firmu, koja će brzo, kvalitetno i pouzdano udovoljiti zahtjevima kupaca. U skladu sa tim želimo da postanemo i ostanemo prvi izbor klijenata zbog prepoznatljivosti po kvaliteti roba, cijena i usluzi. Naša misija je da naš poslovni uspjeh podijelimo sa našim zaposlenicima, kupcima, kao i poslovnim partnerima.

Svečano otvorenje je u subotu, 30.10., za sve kupce pripremili smo poklon iznenađenja, a za one najsretnije i specijalne nagrade. Trgovina se nalazi u centru grada, u bivšem objektu DSM Tehnike (zgrada stare opštine).

Također, obavještavamo sve zainteresirane kandidate za posao da prijavu mogu ispuniti na web stranici www.hari.ba/zaposlenje
Kandidati treba da ispunjavaju sve zakonom predviđene uslove.

Vidimo se! Idemo u HARI!

Continue Reading

Promo

Tretman savremene stomatologije / Stomatološka ordinacija “Premium Dental” počela sa radom

U petak 01. oktobra 2021.godine u našem gradu na adresi Branilaca br. 1 počela je sa radom stomatološka ordinacija “Premium Dental”.

✴ Koncept rada naše ordinacije je PRONAĆI IDEALNO RJEŠENJE ZA SVAKOG PACIJENTA !
✴Želimo postaviti pružanje stomatoloških usluga na jedan viši nivo!
✴Naš primarni cilj je omogućiti svakom pacijentu maksimalno ugodno iskustvo u našoj ordinaciji.
✴Našim maksimalno posvećenim i pažljivim radom i vašim redovnim dolascima postižemo sve bolje oralno zdravlje a to nam i jeste konačni zajednički cilj!🦷😷
✔Zakažite vaš termin na broj telefona ☎️ +38762901902
 • Ideja rada ove ordinacije je približiti našim pacijentima sve tretmane savremene stomatologije.
  To svakako podrazumjeva posjedovanje adekvatne opreme ali i to da se pruža maksimum kada je u pitanju praktičan rad stomatoškog tima. Kada smo u ovom poslu to za nas znači da je knjiga uvijek otvorena. Mi pratimo istraživanja uvodimo nove tehnike i u skladu s tim zbrinjavamo pacijente.
  Ova ordinacija će pružati sve usluge iz domena stomatologije. Imat ćemo saradnju sa specijalistima različitih oblasti.
  Želim istaći i to da je jedan od naših glavnih ciljeva uspostaviti multidisciplinarni pristup u radu sa pacijentima kako bi se zaista dobio jedan kvalitetan tretman, ono što mi volimo reći jedan PREMIUM tretman.
  Nadam se da će ljudi prepoznati naš kvalitet i ukazati nam svoje povjerenje.
  Na kraju bih poručio svima koji imaju dilemu da li pokrenuti vlastiti biznis i pokušati se ostvaiti u svojoj struci da iskoriste pomoć koju naša općina pruža. To je velika prednost kakanjaca u odnosu na druge jer je naša općina jedna od rijetkih koja na ovaj način podržava pokretanje biznisa i samim tim stimulira ostanak u državi.
  Zahvalio bih se svima koji su bili dio ovog projekta kao i Općini Kakanj, posebno uposlenicima službe za urbanizam i razvoj koji su pokazali i zuzetnu ljubaznost i susretljivost, rekao je Dr. Mersad Šolbić.

Continue Reading

Promo

Intesa Sanpaolo Banka i Visa ponovo inspirišu srcem

Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa organiziraju osmu društveno odgovornu kampanju Inspirisani srcem, a ovogodišnja je predstavljena na današnjoj press konferenciji. Od 2013. godine kada je realizirana prva kampanja, do danas Intesa Sanpaolo Banka i Visa su donirali više od 150.000 KM različitim pojedincima, udruženjima, javnim ustanovama, te bolnicama i porodilištima.

“Intesa Sanpaolo Grupa je vodeća bankarska grupa kada su u pitanju okolišni, društveni i upravljački (ESG – Environmental, Social, and Governance) aspekti, i također se zalaže da postane referentni model u smislu održivosti te društvene i kulturne odgovornosti. S tim u vezi i mi u Intesa Sanpaolo Banci BiH, članici  Intesa Sanpaolo Grupe, realiziramo jedinstveni humanitarni projekt u Bosni i Hercegovini koji nosi naziv ‘Inspirisani srcem‘, kojim se već 8 godina pomaže lokalnoj zajednici i odgovara na aktuelne potrebe društva. Prethodnom kampanjom pomogli smo rad tri porodilišta u BiH, stoga smo se odlučili da i ovogodišnju donaciju uručimo upravo mjestima gdje život počinje”, izjavio je ovom prilikom Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Ovoj kampanji svoj veliki doprinos daju svi korisnici Visa kartica izdatih od strane Intesa Sanpaolo Banke BiH, bilo da je riječ o Visa Inspire ili Visa Platinum karticama.

“Zajedno sa našim partnerom Intesa Sanpaolo Bankom, već osam godina pokazujemo da su društveni angažmani kompanija i pojedinaca dobar primjer podsticanja donacija u dobrotvorne svrhe. Tokom ovog perioda, zajedno smo uradili sjajne stvari i ove godine nastavljamo sa istim ciljem i u istom duhu. Koncept kampanje je ostao nepromijenjen, za svaku transakciju napravljenu Visa karticama Intesa Sanpaolo Banke tokom mjeseca oktobra/listopada, Visa i Intesa Sanpaolo Banka će donirati određeni iznos, ne tereteći pri tom dodatno račune korisnika. U prethodnoj kampanji, korisnici Visa kartica napravili su više od 310.000 transakcija na POS terminalima, a Intesa Sanpaolo Banka i Visa donirale su kao rezultat 32.000KM. Nadamo se da će, ove godine, korisnici povećati broj transakcija, te da će iznos donacije biti i veći, a sve to kako bi zajedno omogućili najbolje, onima koji tek dolaze na svijet”, izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Kampanja će trajati u periodu od 1. – 31. oktobra/listopada, te će ukupna sredstva koja budu prikupljena tokom mjesec dana trajanja ove kampanje biti dodijeljena u humanitarne svrhe.

“Tokom trajanja kampanje ‘Inspirisani srcem’, od 2013. godine do danas uspjeli smo usrećiti mnoga lica od učenika u školama, ljudi kojima su bila neophodna novčana sredstva za liječenje u inostranstvu, bolnica i udruženja, pa do onih koji tek dolaze na svijet i njihovih roditelja. Vođeni praksom iz prethodne kampanje i ovogodišnju donaciju uručit ćemo porodilištima, u vidu opreme koja im je neophodna”, dodao je Trevisan.

Detaljnije o samoj kampanji možete potražiti na stranici www.inspirisanisrcem.ba

Continue Reading
Advertisement
Advertisement