Poveži se s nama

Vijesti

Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme sa kišom i snijegom

Objavljeno

na

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -5; Drvar -1; Bugojno i Livno 0; Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most i Tuzla 1; Bihać, Gradačac, Sarajevo i Zenica 2; Grude 3; Banja Luka i Prijedor 5; Mostar i Doboj 6; Neum 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 921hPa, za 23hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama ispočetka sa kišom koja bi u poslijepodnevnim i večernjim satima prešla u susnježicu ili snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima danas će padati snijeg. Lokalno slabije padavine prije podne. Većina padavina je u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

Biometeorološka prognoza

Uz nestabilne vremenske prilike, opšta slika i dalje će biti loša, u Hercegovini većim dijelom dana, u Bosni izraženije sa poslijepodnevnim satima.

Najveći problem predstavljaće osjetno zahlađenje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju odijevanju i suzdržati se od pretjeranih aktivnosti, naročito hronični bolesnici sa plućnim i kardiovaskularnim tegobama.

Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Advertisement
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Advertisement

Advertisement