Poveži se s nama

Crna hronika

Saobraćajna nesreća na putu Visoko – Kakanj, učestvovala tri vozila

Objavljeno

na

Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala 3 vozila, a koja se dogodila u mjestu Donja Zimča, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, saobraćaj je obustavljen i preusmjere na autoput.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Slabiji snijeg jutros pada na području Mliništa i Blidinja, ali se ne zadržava na kolovozu. U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Gračanica-Doboj-Maglaj i Livno-Kamensko. Skrećemo pažnju na odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (24. i 25.12.) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Povodom katoličkog Božića, od danas u 12 sati do sutra veče do ponoći bit će zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Advertisement
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Advertisement

Advertisement