Poveži se s nama

Kakanj

Kakanj: Javni poziv za masovno vakcinisanje i revakcinisanje protiv COVID-19

Objavljeno

na

JU „Dom zdravlja“ Kakanj poziva i obavještava građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave i revakcinisati bez pozivanja sljedećim vakcinama: Sinofarm i Pfizer&BioNtech. Vakcinisanje (I doza) i revakcinisanje (II i III doza) će biti sprovedeno od 19.01.2022. godine do 21.01.2022. godine (srijeda, četvrtak i petak) od 12:00 do 15:00 sati na vakcinalnom punktu Kakanj 8 (Zgošća) .

Pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu od 19.01.2022. godine do 21.01.2022. godine (srijeda, četvrtak i petak) na navedeni vakcinalni punkt kako bi se vakcinisali bez najave, odnosno revakcinisali bez pozivanja.

Epidemiološka situacija u vezi novog korona virusa je u posljednjih nekoliko sedmica veoma nepovoljna, te ponovno molimo i apelujemo na naše građane da se obavezno pridržavaju preventivnih epidemioloških mjera koje su na snazi (nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i vani ako je u grupi veći broj ljudi,, pridržavanje fizičke distance, izbjegavanje bespotrebnog okupljanja, pranje i dezinfekcija ruku, te često provjetravanje prostorija u kojima se boravi). Broj novootkrivenih slučajeva infekcije novim korona virusom ubrzano se širi, a to znači da će sam virus biti znatno virulentniji, odnosno biće mnogo jači i kao takav može izazvati teže oblike bolesti, pa i smrtne ishode. Zbog navedenog potrebno je da budemo svi zajedno odgovorni prema sopstvenom zdravlju, ali i zdravlju drugih ljudi!

Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti. Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl).

Advertisement
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Advertisement

Advertisement