Poveži se s nama

Lifestyle

Zasladite nakon iftara uz ovaj jednostavni kolač: Rahvanija – miris djetinjstva, starinski agdali kolač

Rahvanija je upravo onaj omiljeni tip kolača, zamuti, izlij, ispeci. I kolač gotov. A vrlo je bitno naglasiti da su mjere na čaše pa je time i sama priprema još lakša.

Ukrasite rahvaniju prema želji, mogu bademi, lješnjaci, pistacije ili orasi.

Recept za biskvit u tepsiji veličine 38×23 cm.
Peče se 20 minuta na 180 stepeni.
Agda se kuha 10 minuta na srednjoj temperaturi.
Za mjere je čaša od 200 ml.

Sastojci:
– 4 jaja
– 1 čaša šećera
– 1 čaša ulja
– 1 čaša mlijeka
– 2 čaše griza
– 2 praška za pecivo
– 2 kašike brašna
– korica limuna

AGDA:
– 400 ml vode
– 2 čaše šećera
– 1 kriška limuna

Kako izgleda priprema, pogledajte u videu “Kuhaj i peci” u nastavku.

radiosarajevo.ba

 

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

OGLAS
OGLAS

OGLAS
OGLAS