Poveži se s nama

Pauza

Baka koja je preživjela holokaust: Nisu me ubili Hitler i Staljin, nadživjet ću i šu*ka Putina

Na današnji dan prije dva mjeseca započela je ruska invazija na Ukrajinu, a iako je neizvjesno do kada će ista trajati, Ukrajinci se nemaju namjeru predati.

Jedna od njih je i baka koja je bila u logoru u isto vrijeme sa Anom Frank, a danas je obećala kako će nadživjeti i Putina. Anastasia Gulej je 96-godišnja baka koja je bila prinuđena pobjeći iz Ukrajine nakon štu su je napale ruske trupe.

Četiri mjeseca bila je zatočenica logora Bergen-Belsen koji se nalazi na sjeveru Njemačke, a također je bila i Auschwitzu u isto vrijeme kada i poznata Jevrejka Ana Frank.

Iako je tamo umrlo najmanje 1,1 milion ljudi, prvenstveno Jevreja, Anastasia se uspjela izvući, a sada se zaklela kako će nadživjeti i Putina.

“Preživjela sam Hitlera i Staljjina, a preživjet ću i ovog šu*ka Putina”, rekla je Anastasia koja radi i na svojoj biografiji.

Baka koja je preživjela holokaust uporedila je Putinove poteze u Ukrajini sa nacistima, a ranije ovog mjeseca povodom obilježavanja 77. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Bergen-Belsen, Putinova zlodjela nazvala je “genocidnim”.

“Nemam riječi za ono što su obožavatelji Hitlera iz Kremlja uradili u Buči i Mariupolju”, rekla je ona.

Kako bi bila na sigurnom, baka je zajedno sa svojom već odraslom djecom odlučila pobjeći u Njemačku budući da se njena kuća nalazila u blizini aerodroma – vojnog cilja ruskih projektila.

Njena biografija trebala je biti objavljena prošlog mjeseca, izvještava Metro, no odgođena je kako bi uključila i dodatno poglavlje o njenom bijegu iz Ukrajine.

klix.ba

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

OGLAS
OGLAS

OGLAS
OGLAS