Poveži se s nama

Muzika/TV

Dženis Merdić novu pjesmu posvetio djevojčici rahmetli Dženi Gadžun

Devetnaestogodišnji mladić Dženis Merdić iz Kaknja bavi se muzikom, a odlučio je i snimiti pjesmu o preminuloj djevojčici Dženi Gadžun iz Kaknja.

Na ovu ideju je došao, jer je želio porodici malene Džene dati podršku. Kaže kako je pratio dešavanja od početka tragedije.

– Htio sam dati podršku, ali nisam znao na koji način, jer nisam uticajan u društvu. Tako sam odlučio da posvetim pjesmu napisavši tekst. Sad da li je tužan ili nije, to će slušaoci procijeniti koji budu slušali. Napisao sam pjesmu iz srca, jer sam se saosjećao s porodicom, jer sam izgubio sa pet godina i majku i sestru, pa sam znao kako se osjećaju – kaže Dženis Merdić.

Dodao je da je pjesmu napisao kako bi ostalo sjećanje na djevojčicu koja je kako kaže bila željna igre i života, ali joj je to uskraćeno.

– Žao mi je. Mlada je bila. Nije počela ni da živi, a to se sve izdešavalo, počevši od naše države, gdje nema pravde. Nadam se da će nekada doći. Pjesmu će predstaviti i „Black rose“ čiji sam ja osnivač i član tri godine – rekao je on.

Pjesmu poslušajte u nastavku

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

OGLAS
OGLAS

OGLAS
OGLAS