Poveži se s nama

BiH

Vozači, oprez: Kolovoz na većini puteva mokar, učestali odroni

Kolovoz na većini puteva u Bosni i Hercegovini je mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu zemlje gdje se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) do ponedjeljka ujutro (16. maja), biće otvoren za dvosmjerni saobraćaj.

Zbog redovnog servisiranja opreme u tunelima Igman i Gaj, na autoputu A-1 smjer Lepenica-Sarajevo zapad, vozila saobraćaju suprotnom stranom autoputa, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina), zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko deset tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

OGLAS
OGLAS

OGLAS
OGLAS