Poveži se s nama

Vijesti

MUP ZDK: Sarajevo – Velež meč visokog rizika, pozvali navijače da se pridržavaju uputa

Na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona formiran je Štab čiji je osnovni zadatak planiranje i realizacija mjera na osiguranju fudbalske utakmice finala Kupa BiH između Sarajeva i Veleža, koja će se igrati večeras u 19 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

– Imajući u vidu da je utakmica između Sarajeva i Veleža procijenjena utakmicom visokog rizika, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je sačinila plan osiguranja navedene utakmice, kojim su predviđene mjere i radnje koje će preduzimati policijski službenici ove Uprave policije kao i pripadnici uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, i Srednjobosanskog kantona sa posebnim akcentom na zaštitu lične i imovinske sigurnosti svih lica koja će prisustvovati utakmici. Pored fizičkog osiguranja poduzimat će se i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ osiguranja utakmice.

Policijski službenici će poduzeti sve potrebno iz svoje nadležnosti kako bi se navedena utakmica održala u sigurnosnim uvjetima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo remećenje javnog reda i mira kao i činjenje nezakonitih radnji i ugrožavanja sigurnosti svih prisutnih lica.

S tim u vezi, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu sa planiranim aktivnostima povodom predstojeće utakmice.

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu sa izdatim naredbama ovlaštenih službenih lica, kao i u skladu sa Zakonom o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

Naznačenim zakonom je zabranjeno unošenje na stadion:

– Bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje,

– Pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl),

– Alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Napominjemo da će prije, za vrijeme i nakon utakmice biti na snazi izmjena režima saobraćaja u gradu kojom će u potpunosti biti obustavljen saobraćaj u ulicama Bulevar Kulina Bana i Bulevar Kralja Tvrtka I.

– Pozivamo navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se ista održi u povoljnim sigurnosnim uslovima i jednom sportskom ambijentu, odnosno da postupaju u skladu sa naredbama izdatim od strane policijskih službenika kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija – poručili su iz MUP-a ZDK.

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.