Poveži se s nama

BiH

U operativnoj akciji “AS” uhapšene tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su u sklopu operativne akcije “AS” slobode lišili tri osobe.

Kako je saopšteno iz SIPA-e osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivično djelo povlaštene informacije.

“Lica lišene slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su prilikom pretresa do sada otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, kao i da su pretresi na nekoliko lokacija još u toku.

Kako je ranije potvrđeno aktivnosti/pretresi odnose se na pravnu osobu “Bosnalijek”, odnosno na direktora ove farmaceutske kompanije Nedima Uzunovića, te na profesora Ekomnomskog fakulteta u Sarajevu Mehmeda Jahića.

Iz SIPA-e je ranije saopšteno da su danas u sklopu operativne akcije “AS”, na području Sarajeva i Konjica počeli pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 12 lokacija.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-bezbjedonosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

federalna.ba/AA

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.