Poveži se s nama

Vijesti

Tešanjska bolnica ponovo ima jednog, a zenička dva Covid-pozitivnog pacijenta

Kantonalna bolnica Zenica na liječenju ima samo dva pacijenta zaraženih koronavirusom, potvrdio je Feni direktor te bolnice Rasim Skomorac.

Zenička je bolnica još prije nekoliko mjeseci zatvorila svoj izolatorij te su Covid-pozitivni pacijenti smješteni na Odjelu za zarazne bolesti, a u toku je vraćanje Ortopedije i Traumatologije te Očnog odjela u prostore u kojima su bili smješteni prije pandemije.

– Situacija se stabilizirala, a zadnjeg preminulog koji je bio hospitaliziran zbog zaraze koronavirusom imali smo 17. maja – kazao je Skomorac.

Opća bolnica Tešanj, koja prošlog ponedjeljka nije imala nijednog pacijenta, na današnji dan na liječenju od infekcije Covida-19 ima jednog pacijenta.

– Mada ponovo imamo jednog pacijenta, situacija je stabilna. Zbog toga smo ponovo uveli kontrolirane posjete pacijentima koji se nalaze na liječenju na drugim odjelima, a više nije nužno da svi pacijenti, prije hospitalizacije, rade PCR test. Sada se, pod nadzorom i po preporuci ljekara, testiraju samo pacijenti koji imaju simptome ili se sumnja na zarazu – napominje direktor OBT Omer Bedak.

Fena

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.