Poveži se s nama

BiH

Dojave o bombama u više škola u Kantonu Sarajevo, policija apeluje da se ne diže panika

Više škola na području Kantona Sarajevo jutros je dobilo dojavu da je u tim obrazovnim ustanovama postavljena bomba, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a KS.

“Policija Kantona Sarajevo je u jutarnjim satima obaviještena da je više škola na području Kantona Sarajevo putem e-maila zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi”, navodi se u saopštenju.

Iz policije je rečeno da su preduzete neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave.

“U školskim ustanovama na koje se odnose zaprimljene dojave poduzimaju se neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju evakuaciju učenika i osoblja iz škola, te obavljanje neophodnih KDZ pregleda.”

I policije mole predstavnike medija da upoznaju javnost da nema razloga za podizanje tenzija i uznemirenje javnosti.

“Policija je na terenu i poduzima neophodne aktivnosti koje su uobičajene u situacijama kada se zaprime dojave o bombi. Osoblje i učenici školskih ustanova, ali i roditelji, odnosno, staratelji djece koji se nalaze u blizini škola, trebaju postupati po uputama koje dobiju od strane policijskih službenika na terenu, kako bi policija obavila svoj dio posla propisan u ovakvim situacijama.”

Neophodno je strpljenje, odnosno, suzdržati se od širenja neprovjerenih informacija, kako bi se spriječilo bespotrebno izazivanje uznemirenosti i panike.

O svemu je upoznato i Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

BHRT

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.