Poveži se s nama

Muzika/TV

Srna-Bajramović bila je omiljeno lice TV ekrana, prisjetili smo se njenih poznatih angažmana

Segmedina Srna-Bajramović preminula je danas u 49. godini, a iako je posljednjih godina bila prepoznatljiva kao zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo – javnost je pamti kao voditeljicu kultne emisije “Rat Art”, kviza “Šta je, tu je”, kao i izbora za Miss BiH.

Srna-Bajramović bila je bosanskohercegovačka voditeljica, koja je karijeru ispred malih ekrana zamijenila skupštinskim klupama. Njena smrt šokirala je mnoge, a prema prvim informacijama doživjela je srčani udar.

Javnost u Bosni i Hercegovini Srnu-Bajramović prije svega pamti po kultnoj emisiji “Rat Art”, koju je u jednom intervjuu okarakterisala kao “jedno veliko čudo bosanskog otpora”.

Upravo je emisija “Rat Art” bila svojevrsni početak njene ozbiljnije karijere u medijima, koja je trajala skoro dvije decenije.

Zastupnica SDP-a prije svoje političke karijere bila je prepoznatljiva i kao voditeljica kviza “Šta je, tu je” koji je bio jedna od najgledanijih emisija na FTV-u u periodu prikazivanja.

Kviz je emitovan se u serijalima od 13 do 40 epizoda, a pored Segmedine Srne, voditeljica kviza bila je i Alma Abdagić.

Također, bila je zaštitno lice izbora za Miss Bosne i Hercegovine krajem 90-ih godina, ali i tokom 2000-ih te se pojavila kao voditeljica takmičenja u više navrata.

Brojni snimci iz ovog perioda koji su još uvijek dostupni na YouTubeu bilježe prepoznatljivo TV lice na čelu emisija za izbor najljepših djevojaka u BiH.

Diplomirana novinarka na Federalnoj Televiziji bila je dio i magazina Pozitiv, čiji je koncept bio zasnovan na davanju šansi uspješnim ljudima, afirmiranju kreativnih projekata, doprinosu stvaranja povoljnog okruženja za biznis i “objavljivanju dobrih vijesti.

Na istoj televiziji vodila je šest sezona emisije “Subotom uveče”, a potom i emisiju “Extra život” čiji je sadržaj pokušavao približiti svakodnevne situacije i probleme bh. građana.

Također, Srna-Bajramović bila je i dugogodišnje zaštitno voditeljsko lice regionalno priznatih književnih susreta Cum grano salis u okviru kojih se dodjeljuje i nagrada za najbolji roman objavljen na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Nakon dugogodišnje uspješne karijere novinarke i voditeljice, odlučila se započeti političku karijeru priključivši se Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine.

Promjena posla mnoge je iznenadila, uzevši u obzir da je novinarka bila zaštitno lice javnog servisa, ali je svojevremeno kazala kako je upravo njegovo stanje ponukalo da nešto poduzme kako bi pokrenula promjene.

Od ulaska u politiku, članica je Socijaldemokratske partije, a obnašala je i dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a. Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Federalnom parlamentu.

klix.ba

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.