Poveži se s nama

Vijesti

Ministar Ujedinjenog Kraljevstva za Evropu i Sjevernu Ameriku u posjeti Univerzitetu u Zenici

Uvaženi James Cleverly, ministar Ujedinjenog Kraljevstva za Evropu i Sjevernu Ameriku, boravio je danas, 16. juna u posjeti Univerzitetu u Zenici gdje se sastao sa prof.dr.sc. Jusufom Durakovićem, rektorom Univerziteta u Zenici.

Naglašavajući da Univerzitet u Zenici ima razvijenu odličnu saradnju sa Ambasadom Velike Britanije kroz razmjenu studenata i nastavnika, kao i kroz saradnju u okviru UNIGEM projekta, prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici je kazao kako je “Ovo je prilika da naši studenti u jednom otvorenom dijalogu ovoj delageaciji postave određena pitanja koja se tiču dešavanja u svijetu trenutno.”

U skladu sa opredjeljenjem Ujedinjenog Kraljevstva da sluša i jača glas mladih, minister Cleverly se sastao sa studentima Univerziteta u Zenici, sa kojima je razgovarao o situaciji u njihovoj zemlji, njihovim nadama za budućnost BiH i očekivanjima vezanim za njihovu ulogu u toj budućnosti. U pratnji ministra Cleverlya bio je i britanski ambassador NJ.E. Matthew Field kojem je ovo posljednja zvanična posjeta Zenici s obzirom da krajem sedmice okončava svoj mandat u BiH.

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.