Poveži se s nama

Kakanj

Upriličen prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola

Danas je u VIP Sali Općine Kakanj upriličen prijem za učenike  generacije osnovnih i srednjih škola i najuspješnije takmičare za školsku 2021/2022. godinu i odlikovane studente za akademsku 2020/2021. godinu:.

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Kakanj:

  1. Gimnazija „Muhsin Rizvić“ – Hana Šolbić
  2. Mješovita srednja škola Kakanj – Sara Penjo
  3. Srednja tehnička škola „Kemal Kapetanović“ – Tarik Čaluk
  4. Osnovna škola „15.april“ – Merjem Sikirić
  5. Osnovna škola „Ahmed Muradbegović“ – Lara Tokalić
  6. Osnovna škola „Rešad Kadić“ – Sara Duraković
  7. Osnovna škola „Hamdija Kreševljaković“ – Nađa Kulović
  8. Osnovna škola „Omer Mušić“ –  Sara Kubura
  9. Osnovna škola „Mula Mustafa Bašeskija“ –  Merjema Ljubović

Općine Kakanj da pruža kontinuiranu podršku svim učenicima i studentima.

U ovoj školskoj godini održan je i veliki broj takmičenja na kojima je učenicima pružena prilika da pokažu svoje znanje. Učenici koji su se posebno istakli učešćem na više takmičenja i ostvarenim rezultatima su: Merjema Ljubović (OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ – Državno takmičenje iz informatike, Federalno takmičenje iz fizike), Dženan Jašarspahić (OŠ „15. april“ – Federalno takmičenje iz matematike), Sabaheta Omerović i Emina Čaluk (Osnovna muzička škola – takmičenja i festivali), Amer Moštro (OŠ „Hamdija Kreševljaković“ – Državno i Federalno takmičenje iz matematike i Federalno takmičenje iz fizike), Ajdin Muflizović (OŠ „Hamdija Kreševljaković“ – Federalno takmičenje iz fizike) i Elmir Kevilj (Gimnazija „Muhsin Rizvić“ – Državno takmičenje iz fizike).

Prijemu su prisustvovali i najuspješniji studenti, dobitnici univerzitetskih priznanja za akademsku 2020/2021. godinu, Mirza Delibašić (Elektrotehnički fakultet Sarajevo – Srebrena značka), Ana-Marija Tomić (Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo – Zlatna značka), Vildana Kubat (Pravni fakultet Mostar – Povelja dekana), Adin Ovčina (Fakultet informacijskih tehnologija Mostar – Student generacije i kandidat za najboljeg studenta Federacije) i Nedžma Škulj (Pravni fakultet Sarajevo – Zlatna značka)

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.