Poveži se s nama

Crna hronika

Osuđen razbojnik Kićo, nožem prijetio i otimao novac od građana Kaknja

Kantonalni sud u Zenici donio je prvostepenu presudu u krivičnom predmetu protiv Edina Hodžića zvanog Kićo te mu, zbog dva razbojništva i teške krađe izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine i dva mjeseca.

Hodžić je 6. novembra 2021. godine u 17.25 u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju prišao sleđa M. S., koja je na bankomatu “ASA banke”, a koji se nalazi u zatvorenom prostoru na ulazu u banku, podizala novac. Izvadio je nož iz jakne i uperio ga prema ženi vičući: “Daj mi pare ili ću te zaklati”, nakon čega joj je iz ruke istrgao dvije novčanice u apoenima po 50 KM.

Vratio joj je jednu novčanicu od 50 KM, koja se prilikom trganja iz ruke pocijepala, nakon čega joj je rekao: “Sada ću izaći vani, nemoj da bi se derala i tražila pomoć, ubiću te, jesi li čula.”

Još jedna pljačka pored bankomata

Pet dana poslije, 11. novembra iste godine, u 21.23 sata u ulici Alije Izetbegovića, kod pekare “Sarajka”, prišao je s leđa Č. M., udario je po lijevoj ruci i istrgnuo joj novčanik iz ruke. Iz novčanika je uzeo 30 KM, a dokumente i bankovne kartice je, zajedno s novčanikom, bacio.

Dan poslije, 12. novembra, u 22.55 sati u istoj ulici u Kaknju, Edin Hodžić je prišao M. E., koji je na bankomatu “ASA banke“ namjeravao podići 520 KM. Izvadio je nož i naredio M. E. da mu preda novac koji je bankomat izbacivao.

Muškarac se okrenuo te je došlo do naguravanja. Hodžić je mahao nožem te je M. E. nanio povrede po lijevoj ruci, kuku i na čelu. Muškarac je ipak bio jači te ga je izgurao iz prostora gdje se nalazi bankomat. Kićo se dao u bijeg, a M. E. je pozvao Hitnu pomoć, čiji su ljekari konstatovao da je lakše povrijeđen, prenosi Avaz.

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.