Poveži se s nama

Crna hronika

Muškarac uhapšen u Kaknju zbog aktiviranja eksplozivne naprave

Osoba osumnjičena za aktiviranje eksplozivne naprave uhapšena je brzom intervencijom Specijalne policijske jedinice u Kaknju, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Slobode je lišen E.D. iz Kaknja, rođen 1961. godine, zbog osnova sumnje da je saizvršilac u krivičnim djelima izazivanja opće opasnosti, oštećenja tuđe stvari i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. On će po završetku kriminalističke obrade biti proslijeđen tužiocu.

Hapšenje E.D. je izvedeno u nastavku aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju više krivičnih djela počinjenih 18. aprila ove godine, kada je u ulici 29. novembra u Kaknju, u dvorište kuće vlasnika H.A. bačena nepoznata eksplozivna naprava.

U akciji su učestvovali službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a ZDK u saradnji sa službenicima Specijalne policijske jedinice.

Naime, nakon što je 7. juna ove godine Đ.E. iz Zenice, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, proslijeđen tužiocu zbog osnova sumnje da je u sticaju počinio krivična djela na štetu H.A., policija je nastavila intenzivne i sveobuhvatne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima su izvršena navedena krivična djela.

fokus.ba

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.