Poveži se s nama

BiH

Pretresi na više lokacija u BiH

Policija obavlja pretrese na osam lokacija u više gradova u Bosni i Hercegovini.

Kako je saopšteno iz Granične policije Bosne i Hercegovine pretresi se obavljaju na osam lokacija na području Zvornika, Tuzle, Konjica i Brčko distrikta, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Tokom istrage u operativnoj akciji “Insajder” prikupljeni su dokazi da su pripadnici organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, stupali u kontakt sa pripadnicima migrantske populacije, koji nezakonito borave u Bosni i Hercegovini, te za novčanu naknadu vršili skrivanje, organizovanje, prevoz i krijumčarenje ilegalnih migranata, prema teritoriji R Hrvatske, te dalje prema zemljama EU.

Izvršenjem krivičnih djela, osumnjičeni su ostvarivali veliku imovinsku korist, te nanosili štetu bezbjednosnoj situaciji u Bosni i Hercegovinu u odnosu na krivična djela povezana sa ilegalnim migracijama.

Akciju kodnog naziva “Insajder” provode pripadnici Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, a prema naredbama Suda Bosbne i Hercegovine.

BHRT

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.