Poveži se s nama

Sport

Alma Hrnjić i Uroš Gutić pobjednici utrke “Kakanj za 5”

Na ulicama Kaknja večeras je održana utrka na pet kilometara “Kakanj za 5”, a najuspješniji u svojim kategorijama bili su Uroš Gutić i Alma Hrnjić.

Uprkos kiši koja je padala na ulicama Kaknja u sklopu manifestacije Kakanjski dani, i ove godine, peti put zaredom održana je utrka dužine pet kilometara “Kakanj za 5”, a ove godine okupila je više od 350 trkača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Iako je start počeo bez kiše, ulice Kaknja bile su mokre zbog čega su organizatori pozvali na dodatni oprez, a ubrzo je počela padati i kiša koja je takmičare i rekreativce pratila do cilja.

Ipak, najuspješniji su bili Uroš Gutić te Alma Krnjić koja je i ove godine zadržala tron u ženskoj kategoriji utrke “Kakanj za 5” kako je to radila i proteklih pet godina.

Osim što je trka održana u Kaknju, održana je i u Kanadi gdje su Tisa i Erik trčali pet kilometara kako bi ova trka bila održana na dva kontinenta.

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević ove godine je, za razliku od prethodnih kada je trčao, pozdravio učesnike trke te se zahvalio Kakanjcu Senadu Bajriću i njegovoj ekipi koja pet godina zaredom pravi trku koja okupi najuspješnije trkače iz cijele države.

Na početku utrke odata je počast Osmanu Junuzoviću, bh. trkaču koji je prve dvije godine bio na prvom mjestu ove utrke.

Klix.ba

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.