Poveži se s nama

Muzika/TV

Bugarska narodna pjesma zaludila korisnike TikToka, trenutno broji preko 4 miliona pregleda

Društvene mreže izvor su brojnih trendova, ali i pjesama koje su nas, čak i na potpuno nepoznatom jeziku, u stanju zaraziti. Jedna takva sada je potpuno osvojila korisnike TikToka.

“Na kitarata Vasko žabata, toi ste sviri dragi gosti samo za vas”, glase pomalo bizarni stihovi pjesme koja je u kratkom roku osvojila društvene mreže.

TikTok preplavili su sadržaji sa ovom melodijom, a mnogi korisnici vjerovatno su je dijelili ni ne znajući o čemu pjesma zapravo govori.

Riječ je o, sada već, viralnom narodnom hitu bugarske grupe “Kamčia orkestar”, a izdvojeni stihovi koji su zapravo dio refrena, u prijevodu znače: “Na gitari je Vasko žaba, on će svirati, dragi gosti, samo za vas”.

Pjesma koju su prozvali “Vasko žabata”, u orginalu se zove “Kombajn – vršalica”, a iako su mnogi mislili da je Vasko pjevač benda, ispostavilo se da je on zapravo gitarista.

Iako prvi put objavljena prije 8 godina, zahvaljujući popularnosti koju je stekla preko noći, pjesma sada broji 4 miliona pregleda na YouTubeu, a ispod se, iz minute u minutu, ne prestaju nizati ni brojni komentari.

“Živio Vasko Žabata, hvala mu što nam je svima poklonio ovakav klasik”, napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: “Što duže slušam i gledam, sve više otkrivam savršenstvo ovog remek-djela”.

U nekim od najpopularnijih TikTok objava sa ovom melodijom u pozadini, korisnici su otkrili da im je pjesma “00-24 sata u glavi”, a možete ih pogledati u nastavku.

https://vm.tiktok.com/ZMNt6ptNF/

Također, “Vasko žabata” nije zaobišao ni ostale društvene mreže, a memove s njim dijelili su i korisnici Twittera.

Ovo, inače, nije prvi put da potpuno “nepoznata” pjesma postane trend na TikToku. Slična situacija desila se i početkom godine, kada su se neke od svjetskih zvijezdi pridružile trendu snimajući se uz pjesmu bh. folkera Fazlije “Helikopter”.

Klix.ba

OGLAS
Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.